Всеки град се гордее със своите паркове и цветята в тях. За съжаление в София, а може би и в цяла България трудно може да се види нешо, което да си заслужава.
Да, българката е известна със своята любов към цветята. И Славейков и Йовков са я описали тази любов. Българите са били известни градинари в Австро Унгария...
И днес поглеждаме с възхита към някоя тераса, която е като цветен водопад в сивотата на градския пейзаж. Или се заглеждаме в цветните лехи на някой дом.
Да, София си има цветен герб. Има и паркове... Но у нас се стига до това да се засадят лалета или да се направи някоя показна и скъпа цветна инсталация пред НДК за два дни.

Затова отиваме на едно виртуално пътешествие в Ботаническата градина на Атланта.

Цветни Скулптури са една невероятна форма на изкуство - скулптури от живи растения. Творбите започват с изработването на стабилна метална конструкция, върху която започват „да пълзят“ зелени увивни растения, цветя и дори мъх. Цяла мрежа от мини напоителни канали снабдява гигантските скулптури с живителна влага. Не е случайно, че повечето от тях са фигури на животни – те са вписани в природната среда сякаш са част от нея. Гигантски жаби изплуват от езерото, огромни маймуни висят от клоните на дърветата, а Богинята Земя, висока близо 8 метра, ги гледа благосклонно отгоре. Тя е единствената жива скулптура, която се поддържа постоянно в Ботаническата градина на Атланта. Вижте тази прелест: