Моето дърво

Моето дърво
На 10 септември 2016 г. в 10:00 часа, в местността „Офелиите“ на Витоша бе засадена втората гора на „Моят зелен град“. Природният парк стана дом на 350 дръвчета, засадени от доброволци–служители на системата на Кока-Кола в България.

Освен засаждане на дървета, в рамките на еко-инициативата бяха построени кътове за отдих, обновени и ремонтирани съществуващите пространства за пикник в близост до „Яворова поляна“ и почистени отводнителните канавки в района.

Специално за най-малките еко-любители партньорите от Екопак България организираха своя ЕкоЛабиринт – иновативен образователен продукт, в който участниците могат да научат интересни факти за разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда. Съоръжението бе съпътствано и от специална изложба, която представя интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.

Моят зелен град



По традиция инициативата „Моят зелен град“ има национален обхват. През 2016 г. общо 16 населени места дават своя принос в грижата за природата. Градовете, които ще обединяват под мотото „Бъди зелен, не само за ден“ са Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково. По време на кампанията ще бъдат организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво. Кампанията се организира от системата на Кока-Кола в България, Екопак България и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.