Ненужни неща от които да се освободите

Ненужни неща от които да се освободите

13 ненужни неща, от които си заслужава да се освободите


Освободете живота си от следните 13 ненужни неща, за да почувствате прилив на щастие и удовлетворение. Не просто прочетете списъка... Опитайте!

1. Освободете се от необходимостта винаги да доказвате правотата си. Сред нас има толкова много хора, които дори и под заплахата от разрив на съществуващите отлични отношения и опасността да причинят другиму болка и стрес, не могат да се примирят с различната гледна точка. А това изобщо не си струва.

2. Спрете да се опитвате да контролирате всичко. Бъдете готови да се откажете от необходимостта постоянно да следите всичко, което се случва около вас: ситуации, събития, хора и т.н. Дали това е семейството или приятелите, колегите или непознати на улицата - просто ги оставете да бъдат такива, каквито са.

3. Спрете да обвинявате. Освободете се от необходимостта да обвинявате другите за това, което правите или не правите, за това, което имате или нямате, чувствате или не чувствате. Спрете да пръскате енергията си и поемете пълната отговорност за живота си.

4. Спрете негативния разговор със себе си. Много хора си вредят, просто защото позволяват негативните мисли и емоции да контролират живота им. Не се доверявайте на всичко, което вашият логичен ум ви казва. Вие можете повече, отколкото си мислите.

5. Спрете да се оплаквате. Отървете се от постоянната нужда да се оплаквате от хора, ситуации, събития, които ви правят нещастни, тъжни или депресирани. Никой не може да ви накара да се чувствате нещастни, нищо не може да ви огорчи. Не ситуация е виновна, че изпитвате тези или други чувства.

6. Спрете да критикувате. Спрете да критикувате хората за това, че са различни от вас, както и събитията, които не отговарят на вашите очаквания. Всички хора са различни.

7. Освободете се от необходимостта да впечатлявате другите. Спрете да се преструвате и да се правите на някой, който не сте в действителност. Отстранете маската, приемете и обичайте истинската си същност.

8. Престанете да се противопоставяте на промените. Промяната - това е нещо нормално. Промените помагат да се промени и животът ни, и животът на другите, към по-добро.

9. Не поставяйте етикети. Спрете да поставяте етикети върху хора и събития, които не познавате или просто не разбирате. Постепенно отворете съзнанието си за новото.

10. Пуснете миналото. Знаем, че е трудно, особено когато миналото ни харесва повече, отколкото настоящето, бъдещето е малко плашещо. Но трябва да приемем факта, че настощето е всичко, което имаме.

11. Освободете се от страха. Страхът - това е просто една илюзия, която не съществува. Вие я създавате. Всичко това е в ума ви. Променете вътрешната си нагласа и всичко отвън ще си дойде на мястото.

12. Спрете да се извинявате. Разобличете оправданието и го изпратете в пенсия. Често ние сами се ограничаваме, използвайки много оправдания.

13. Спрете да живее според очакванията на другите. Твърде много хора живеят живот, който не е техен. Те живеят живота си в съответствие с това, което другите очакват от тях, правейки това, което техните родители, приятели, учители, правителството и обществото очакват. Не пренебрегвайте вътрешния си глас, вътрешното си призвание. Не се занимавайте с реализацията на очакванията на другите хораи не губете контрол над живота си. Помнете, какво ви прави щастливи, кое е онова, което наистина искате ...Не забравяйте себе си.

на бг: manager.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.