Всеизвестно е, че мъжете не разбират жените (или че ги разбират трудно и не винаги) Дамите обаче могат да се заинтригуват от резултатите от проучване, които разкриват кои техни постъпки будят най-голямо недоумение сред представителите на силния пол.

Анкетата, направена сред 2000 мъже във Великобритания, показва, че колебливите настроения на жените хвърлят в най-голям смут представителите на силния пол.

Мъжете недоумяват също защо пазаруването за дамите не е просто ходене на пазар, а социално събитие.

Съдържанието на тежките и претъпкани дамски чанти, необходимостта на жените от скъпи прически и постоянните им диети също карат средностатистическия мъж да се „почесва недоумяващо по главата“.

Едно от нещата, за които мъжкият мозък няма логично обяснение, е защо жените ходят по двойки в обществените тоалетни.

Без да разбират причините, представителите на силния пол са научили от опит, че нежните им половинки често таят гнева в себе си и помнят абсолютно всяка изречена дума. Другото, което им убягва е защо дамите смятат, че мъжете са в състояние да четат мисли.

Други практики, които мъжете така и не успяват да проумеят, са защо жените говорят „с векове“ по телефона и защо твърдят, че нямат какво да облекат, докато седят пред преливащи от дрехи гардероби.

Недоумение сред мъжете буди и времето, необходимо на техните партньорки да се приготвят за излизане.

Сред останалите „женски“ неща, непонятни за представителите на силния пол, са също манията на дамите по чантите и обувките, способността им да стоят с часове в магазина и в крайна сметка да не купят нищо, склонността им да купуват дрехи и обувки, които след това никога не носят.

Мъжете също така недоумяват защо представителките на нежния пол слагат в кревата допълнителни възглавници, които така и не използват, защо постоянно искат да говорят за чувства, защо в ресторанта си поръчват салата, а след това изяждат пържените картофи на партньора си, защо плачат на филми и говорят за героите от сапунки сякаш ги познават лично, защо заспиват на филми, защо никога не излизат без грим и защо лакират пръстите на краката си дори през зимата, защо винаги карат мъжете да изхвърлят боклука и защо не могат да живеят без шоколад.

Източник: в. „Дейли експрес“