Кърк Дъглас

Кърк Дъглас

 

Живата легенда на Холивуд, актьорът Кърк Дъглас навърши 100 години на 9 декември 2016 г.

Кърк Дъглас обяснява дълголетието си с „чудесния си брак”, който продължава повече от шест десетилетия. Именно на 97-годишната си съпруга Ан Дъглас е посветил речта, която ще произнесе на честването на юбилея му.

„Имах късмет да намеря сродна душа преди 63 години и вярвам, че нашият чудесен брак и дългите ни нощни разговори ми помогнаха да преживея всичко”, споделя актьорът.

Актьорът, който има три номинации за „Оскар”, приключи кариерата си през 1996 г. Тогава Дъглас получи удар, който засегна говора му.

Кърс Дъглас е роден в Ню Йорк като Исур Даниелович Демски в семейството на баща евреин и майка протестантка – неграмотни имигранти от Русия. Завършил е Академията за драматични изкуства. Той изиграва някои от най-прочутите мъжки роли в киното, първата от които е на Спартак. Снимал се е в повече от 80 филма и никога не е участвал в сериал.

Първата му съпруга е американската актриса Дайан Уебстър. От брака му с нея се раждат синовете му Майкъл и Джоуъл. Кърк и Дайан се развеждат през 1951 г.

Три години по-късно се жени за Ан Буйдънс, която е от белгийски произход. Тя също го дарява с двама синове - Ерик и Питър.

Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анжелис и са построили център за болни от Алцхаймер.

%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%ba-%d0%b4%d1%8a%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81-1

"За да постигнеш нещо, трябва да си достатъчно смел да се провалиш."

"Аз идвам от унизителна бедност. Нямаше накъде другаде да отида, освен нагоре." 

"Правенето на филми е форма на нарцисизъм."

"Хората винаги говорят за добрите стари дни. Те казват, че старите филми са били по-добри, че старите актьори са били толкова велики. Но аз не мисля така. Всичко, което мога да кажа за старите дни, е че те са отминали."

"Мисля, че половината от успеха в живота идва първо от това да откриеш в какво си наистина добър. И после да отидеш и да започнеш да го правиш."

"Животът е като сценарий план Б. Ако ми бяха предложили житейската ми история за създаване на филм, бих я отхвърлил."

"Ако искате да разберете нещо за един мъж, може да откриете ужасно много, като погледнете за кого се е оженил."

 

Източник: IMDB, Нова тв

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.