Научаваме преди да сме се родили

Научаваме преди да сме се родили
Отдавна учените са установили, че хората научават някои неща, още преди да се родят. Връзката, която бебето изгражда с майка си е особено силна. То усеща нейните емоции, нейните вълнения, то е част от нея. Нейният начин на живот, настроения, вкусове и те директно се отразяват не бебето и по този начин, още преди да се роди, то придобива различни предпочитания.

Екипът на Bright Side посочват три основни неща, които бебето научава, още преди да се роди.

Ние научаваме определени неща още преди да сме се родили


1. Предпочитания към определени вкусове. Професор Петър Хепер от Queen’s University в Белфаст се чудел дали може да харесвате храна още преди раждането. Той провел проучване, където една част от бременните жени яли чесън, а другите не. Резултатите били доста интересни, тъй като децата, родени от първата група майка, обичали ястия с чесън още на 8-9-годишна възраст. Същото се случило със сок от моркови: 5-6-месечни бебета, които бременни майки пиели, го харесвали много. Хепер казва, че това вероятно е начинът, по който децата разпознават своите родители: те изпитвали същия вкус, както в утробата.

2. Разпознаването на звуци. Група от учени от Финландия направили експеримент, където изследвали две групи бременни жени - едните слушали ежедневно приспивна музика, а другите не. Оказало се, че бебетата от първата група реагирали на песните, докато другите били безразлични. Изследователите достигнали до заключението, че те трябва да са научили приспивните песни, докато са били в утробата.

3. Разпознаването на човешка реч. Атена Воулманос, психолог от Нюйоркския университет, сравнила реакциите на новородени бебета към човешка реч и звуци и установили, че бебетата реагират на речта. Те дори реагират по-остро, когато чуват езика на майка си. Изследването е помогнало да се докаже важна идея: доброто акустично обкръжение е задължително за неродените бебета и деца, които са родени преждевременно, тъй като те биха могли да имат нарушения на речта, ако не са чували достатъчно човешка реч.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.