Как са се хранели преди 500 години?

Как са се хранели преди 500 години?

Как са се променили хранителните ни навици през последните 500 години


Когато видях публикацията на английски ми стана интересно и потърсих картини от 16-ти век на които присъства храна. Основно това са творби на холандски майстори. Може да да видите някои тот катините.

Изследователи от няколко страни са провели съвместно проучване на хранителните навици на хората, на базата на картини от европейски художници от XVI век. За своето проучване, публикувано в списание Sage Open, учените са изследвали 750 картини, в които по един или друг начин храната присъства в някаква форма.

Според проучването, преди 500 години хората са обичали сандвичи, също както и днес. Следва да се отбележи обаче, че преди хората са се отдавали на по-вредни и мазни храни и са консумиралии предимно месо и хляб. Оказва се, че хлябът може да бъде намерен в 86% от всички изследвани картините, месо - в 61%, но зеленчуци - само в 22% от картините. Най-често от плодовете са изобразявани ябълки и лимони, в картините присъстват и много миди.

В крайна сметка изследователите заключават, че вкусовете на хората през последните векове не са се променили много.

picture food 16th century 1 Real Old Timey Cookin'! Justus Juncker (Dutch artist, 1703-1767) In the Kitchen

Marten van Cleve (Alemania, 1527-1581). Flemish household, c.1555-60. Marten van Cleve (Alemania, 1527-1581). Flemish household, c.1555-60.

The poor kitchen by (after) Marten Van Cleve The poor kitchen
by (after) Marten Van Cleve

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.