Линда Гудман за Жената Лъв

Линда Гудман за Жената Лъв
Съществува едно единствено типично нещо за жената Лъв, което вероятно няма да ви се понрави: стара тетрадка дневник със спомени и снимки на всичките й бивши гаджета. Не я карайте да ги изгори. Едва ли ще го направи, тъй като е прекалено сантиментална.

По-скоро може да се сравни със слънчоглед, отколкото със срамежлива теменужка. Обикновено се радва на широка популярност и ако сте решили да я завоювате, ще трябва да се преборите с голяма конкуренция. Щяхте да се ползвате с предимство само ако се казвате Маунтбътьн, Чърчил, Кабът или произхождате от някой друг аристократичен род.

С една дума, ако името ви има царско, благородническо или тузарско звучене. Просто не мога да възприема жена Лъв да се омъжи за някой си Карбанкъл или Смит. Всъщност обаче е възможно. При тази жена всичко е възможно. Но в такъв случай тя вероятно ще се подписва Смийт вместо Смит.

Може би тя ще обсеби ролята на водач на свитата и ще господства над придворните си дами като истинска кралица, но ще го прави с такава обезкуражаваща сърдечност и светеща усмивка, че едва ли някой ще възроптае. Вероятно останалите жени осъзнават, че е родена да управлява и да диктува правилата на играта, на модите, обичаите и обноските. При всички случаи всякакъв опит да се отнеме нейната власт е обречен на провал.

horoscope-lyv

Природата сякаш е проявила пристрастие, като е създала тази жена с енергия, ум, изтънченост, красота и самобитен сексапил колкото за три жени най-малко. Ако случайно страдате от комплекс за малоценност, по-скоро се ориентирайте към друга не толкова оперена птица. Не си мислете, че ще можете да я опитомите и да направите от нея послушна домакиня, която предано ще ви гледа в очите. Мъжът, който очаква момиче от зодия Лъв да го боготвори, трябва да е голям наивник.

Ще се радвате на невероятен късмет, ако успеете да я убедите да бъде по-приказлива и по-отстъпчива с вас, да ви има уважението и преди всичко да ви остане партньорка в любовта, като по този начин ви направи владетел на чувствата й. Фактът, че ви е дала разрешение да я обичате, е равносилен на посвещаване в рицарско звание. Това не е никак малко, за бога. Може и да бъде далеч по-зле. Жената Лъв означава повече от една жена. Тя е нещо като луксозен предмет, който не се намира току-така.

Трябва да запомните, че тя е способна еднакво добре да влиза в ролята на свиреп звяр и пухкаво невинно котенце. Гласът й може да упоява като страстен шепот, движенията й – нежно да галят въздуха, а огромните й меки очи – да блестят със задоволство, докато невинно потрепва с клепачите си. Тя може да изглежда стабилна, спокойна и флегматична като застинало езеро. Трябва обаче да бъдете нащрек! Тя играе тази роля, защото знае, че отзивите за такова представление винаги са ласкави.

Ако я лишите от главната роля във филма на любовта и й кажете, че ще бъде дубльорка или просто ще играе второстепенна роля, скоро ще разберете, че кротка и покорна тя не може да бъде. Разбира се, повечето от жените Лъв, които задявате, веднага ще ви предупредят колко са горди и недостъпни, поради което номерът ви едва ли ще мине. Не бива обаче да забравяте, че между тях се среща и една друга порода – старателно крият ноктите си, но за всеки случай всеки ден си ги подострят.

Ако започнете да проявявате интерес към момиче Лъв, първото нещо, което трябва да направите, е да се запасите с подаръци. Без значение какви, но е важното да са скъпи и избирани с вкус. Освен това когато й ги поднасяте, не забравяйте да се издокарате. Желателно е да порепетирате различни комплименти, които да са оригинални и точни.

Фрази като "луд съм по теб" или "полудявам като те видя" само ще ускорят заповедта й за незабавното ви изхвърляне от двореца, навън при тълпите. Всякакви вулгаризми и цинизми предизвикват мрачното й презрение. Трябва да помните, че ухажвате царска особа, която не вирее без ласкателства и възхищение, но преди всичко се интересува от вашата мъжественост и не възнамерява да ви превръща в мъж под чехъл. Можете да се радвате на нейната любов само ако проявявате силата си. Тя не би ви обидила със снизходително отношение. Пък и изобщо не смята, че е представителка на слабия пол.

leo pix 3Момичето от зодия Лъв притежава спортна фигура и обича спорта, но по-умно би било да я заведете на театър, а не на мач. Театърът и сцената я привличат неудържимо и й действат преобразяващо. (Трябва на всяка цена да вземете места на първите редове на партера, а не на балкона.) За предпочитане е да подберете пиеса, в която героинята се държи така, както би ви се искало вашата любима да се държи същата вечер. Тогава имате изгледи за известен успех, тъй като тя несъзнателно ще изиграе току-що гледаната роля, подражавайки и на най-незначителните извивки на гласа.

След края на пиесата не й купувайте сандвич, с очакването, че безропотно ще го приеме само от любов към вас. Канете я по-рядко, но само в луксозни заведения. Нейната цел не е да ви похарчи парите. Точно обратното – тя е щедра по характер и сама ще предложи да си плати сметката, а освен това вероятно ще ви затрупа с толкова подаръци, колкото вие не сте й подарили. Истината е, че не понася мизерна обстановка.

И най-бедната жена Лъв на света ще направи всичко възможно да намери пари за завеси в дома си, за пръстени на ръцете си и за нови токове на обувките си. Понякога може да я зърнете да обикаля бедняшките квартали, но го прави единствено от любопитство, като страничен наблюдател, далеч от тълпата. Мизерията й действа подтискащо и тя се чувства като болна. Ако живеете в колиба и ходите облечен като просяк, нямате никакви шансове за успех.

Може би ви е известна историята за френската благородничка, която се разхождала в градината на Версайския дворец заедно с любимия си. Внезапно спряла и го запитала: "Скъпи, простите люде познават ли красивото чувство, наречено любов?". След като той й отговорил положително, тя обидено възкликнала: "Но то е прекалено възвишено за тях!". Убедена съм, че тази дама е била от зодия Лъв.

Не бива да се сърдите на тази жена за спонтанните й изблици на невъздържаност и суета. Такава й е природата. Притежава чувство за превъзходство, но това не дразни хората около нея. Те я обичат и уважават, защото винаги се държи любезно и великодушно и се отнася с майчино състрадание към децата, беззащитните и отритнати-те.

Не очаквайте от нея да напусне трона, който по право й принадлежи. Ако е типична представителка на тази слънчева зодия, ще бъде толкова изящна и ослепителна, че хората безпрекословно ще приемат изключителната й натура. Интелигентна, умна, силна и способна, в същото време толкова женствена – какво повече от това.

С малко ласкателства ще получите от жената Лъв онова, което желаете. Вече разбрахте, че това е нейната слабост. Ако имате намерение да се ожените за нея, ще ви издам и още една тайна. Трябва да знаете, че все някога ще й омръзне позлатената клетка, в която сте я сложили, и ще поиска да се поразходи из джунглата, за да види как живеят другите котки в нея.

Ако трябва да стои затворена между четири стени, тя скоро ще се лиши от лъвското си величие. Ето защо трябва да я оставите да намери професионалното си призвание. Ако й отредите ролята на домакиня -свършено е с нея, освен ако не сте някой богаташ, че да й осигурите възможността постоянно да устройва партита или да обзавежда дома ви с екстравагантни мебели.

Обикновено тази жена е прекрасна съпруга. Рядко може да я видите повлечена и разчорлена, с ролки в косите или крем по лицето. Не че не обича козметиката. Типичната лъвица може да седи с часове пред огледалото и харчи луди пари за козметички. Вие се наслаждавате на резултата от тези нейни усилия, но не и на начина, по който постига всичко това. "Любима, нужно ли е да харчиш толкова много пари?", често проплаква съпругът, но жената Лъв не обича сама да си прави косата. Тя обича да й угаждат, да й мият косите, да я решат и да я обсипват с внимание и грижи.

Дръжте под наблюдение разноските й. Тя може и да внимава, но само ако има асцендент Рак, Дева или Козирог. Жените Лъв си падат по красиви предмети, мебели или подаръци за близките си. Почти винаги притежават скъп гардероб, с дълги вечерни рокли с дълбоки деколтета, обшити с диаманти.

Изобщо имат пищни тоалети и блестящи бижута. За всекидневно облекло обаче типичната жена на тази зодия предпочита спортното. Обича семплите, но скъпи платове. Най-много харесва мек кашмир, качествено италианско трико и английско каре. Притежава превъзходен, но скъп вкус. Понякога се срещат и жени, които развалят безупречния си стил с претрупани и екстравагантни дрехи, но те са изключение от общото правило за изтънчеността на Лъвовете в модата.

Ако поканите шефа си на вечеря, с изненада ще установите, че вашата съпруга може да бъде и много добра домакиня. А шефът ви ще си помисли, че сте истински гений, след като сте спечелили сърцето на тази жена. Със сигурност тя ще впечатли и съпругата на началника ви, тъй като е еднакво ценена и от мъже и от жени, които се радват на приятелската й усмивка и сърдечна благоразположеност. Всеки, който се намира в обсега на сияйното й лъчение, ще усети топлината му. Лъвовете рядко хвърлят сянка.

Тази жена много обича децата си и постоянно ги залива с майчина нежност. Трудно усеща недостатъците им, но в такъв случай става строг родител. Ако децата не демонстрират уважението си към нея, тя се мръщи и потъва в мълчание, тъй като не понася обкръжение от равнодушие. Според една поговорка, ако не използваш пръчката, ще разглезиш детето.

Майката Лъв обаче има невероятната способност да глези чедата си дори и да използва пръчката, което направо не е за вярване. Тя лудува, играе и разговаря с тях, но същевременно ги учи на дисциплина, благоприличие и покорство. Лесно обаче се поддава на хленченията да им купува това-онова. С една дума, тя третира децата си като любими членове на кралското семейство, много им се радва, но и очаква от тях да показват уважението си към нея, особено на публично място.

Тя страшно се гордее със способностите им и горко на онези, които ги обидят или проявят несправедливост към тях. Няма опасност обаче да прекали с обичта си към децата. Прекалено е независима, за да им посвещава цялото си време. Тази майка винаги успява да живее собствения си живот, но не за сметка на децата.

Нейният поглед и внимание постоянно са приковани в тях, макар и понякога от разстояние. Повечето майки от тази зодия предпочитат да работят, но децата им никога не се оплакват от липса на внимание. Посветили се на кариерата си, те успешно се справят и с майчинството, и с професията си. Просто Успяват да покриват и двата фронта.

Понякога може жената Лъв да изгуби гордостта и уравновесеността си и да се превърне във весело и закачливо същество със склонност към шутовщина. В един момент Ще я видите да се залива от невъздържан смях, но само след миг кадифеният глас и царственото величие отново Ще са се върнали. Никой не може да среже глупава забележка или груб въпрос с по-голямо презрение от тази жена. Тя изобщо не обича непознати хора да фамилиарничат с нея. Макар и самата тя понякога да си позволява да се държи фамилиарно, непознатите трябва да си знаят мястото.

Ако трябва да говорим за нейната вярност, стига ни да си припомним един стар тост: "За мое и за твое здраве, за любовта и за смеха – аз вярна съм щом ти си верен – ни миг по-дълго от това!" С това се изчерпва цялата тема.

Не трябва да завиждате на умението й да бъде център на вниманието в компанията на вперили погледи в нея мъже. Грациозната й походка винаги ги кара да се обръщат след нея. Естествено е да бъде обект на ухажване от тяхна страна. Дори самата тя понякога ги поощрява. Обича безобидните флиртове, тъй като вродената й нужда от ласкателства и комплименти всъщност прикрива един особен страх дълбоко в нея, че не е достатъчно женствена.

Ето защо тя постоянно чувства необходимост да й повтарят, че е обичана и желана. Това че се е усмихнала на най-добрия ви приятел и му е направила комплимент, в никакъв случай не означава, че е престанала да ви обича. Вие обаче не правете подобно нещо с нейната приятелка. Нещата могат да загрубеят. Трябва да знаете: на едни е позволено, на други – не. Ако случайно разбере, че се обръщате към секретарката си не с официалното "госпожо", а по друг начин, мъркащото ви котенце непременно ще си покаже ноктите.

Не е честно, ще отвърнете вие. Това е вярно, но ако искате да притежавате това пищно самородно създание, трябва да направите известни отстъпки. Все пак не е все едно какво ще имате – горд паун или гукащо гълъбче. Най-подходящата реакция от ваша страна ще бъде да се шегувате със суетата й. Малко жени от тази зодия не биха се втурнали да се състезават с мъжете си по престиж, а и по доходи. Не забравяйте, че лъвицата може да бъде всичко – от актриса до хирург.

Една от най-добрите ми приятелки от тази зодия е известна психиатърка от Ню Йорк. Нейната професия й предоставя възможност да дава съвети и поуки на хората (което е любимо занимание на Лъвовете). Съветите й обаче са съпътствани от толкова топла усмивка, блестящи очи непресторено съчувствие, че у пациентите й настъпва Одобрение само от разговора с нея.

Нейният съпруг я залива с цялата си обич и грижовност, които според нея й принадлежат по право, но професията му не е по-лоша от нейната. Той е талантлив писател и поет и това неминуемо впечатлява сантименталната жена от зодия Лъв. Никой от двамата не изпъква пред другия на публично място, но зад кулисите той е мъж и господар. Това е и най-сигурният начин да укротиш жената Лъв.

Такъв е ключът към гладките отношения с момичето от тази зодия. Не бива да се оставяте да ви обсеби, но и не трябва да се опитвате да я подчините. Споделете й, че тя е вашата звезда и в същото време надуйте собственото си его. Само фактът, че сте спечелили ръката на тази горда жена, означава, че сте мъж и половина. Как ли изобщо успяхте да го направите?

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.