Линда Гудман за Жената Стрелец

Линда Гудман за Жената Стрелец
Тази жена не винаги ще ви каже това, което искате да чуете. Често бакенбардите ви ще настръхват от невероятните й, неоспорими изявления и неудобните й въпроси. Понякога обаче ще ви подхвърли нещо така приятно и ласкателно, че ще ви се прииска да запеете.

Мога да ви дам и пример. Мястото на действието е едно кафене. Току-що сте се осмелили да й признаете, че я обичате, но преди това тя ви поглежда с големите си невинни сини очи – може и кафяви, дискретни и спокойни – и изгаряща от любопитство ви пита: "Как се чувстваш толкова нисък? Това тревожи ли те?"

Докато си поемате въздух и правите всичко възможно да се опомните, тя продължава: "Изобщо не се притеснявай. Има толкова много ниски мъже. Например Наполеон." Не само че ви наранява, но ви и обижда. Точно преди да си тръгнете, убеден, че такава жена не заслужава кавалерско отношение, тя замечтано допълва: "Не обичам мъже като върлини. Ти си идеален. Когато влизахме, забелязах, че чудесно си пасваме на ръст."

Вие си сядате обратно и оставате. При това за дълго. Дружелюбното и откровено момиче от зодия Стрелец току-що ви е омагьосало с вродения си неподражаем чар. Винаги ще си бъде малко цапната в устата, защото приема света такъв какъвто е, дори когато го гледа през тези смешни очила с розови стъкла. Това е голяма дарба и тя трябва да й се признае. Не всеки може да прецени всяка една ситуация със силата на разумната логика и да запази вярата си, че нещата ще се променят към добро или пък да ги приеме такива каквито са.

Жената Стрелец може да ви засегне, като ви заяви, че би й се искало да печелите повече, но след това ще допълни: "Разбира се, многото пари правят човека егоист. Според мен е по-добре да си беден." Тази девойка никога няма да ви излъже. На моменти дори ще ви се иска да го направи.

Ако разяждан от любопитство я попитате как прекарва вечерите си без вас, ще получите подробен и честен отчет за писмата до хубавото момче, което срещнала миналото лято, както и за няколкото отказани по телефона срещи. Може и да ви разкрие проблемите с безсънието си и за това как по време на дългите будни нощи си мисли дали не изпитва по-скоро приятелски чувства към вас, а не любов.

Едва се сдържате да не й се разкрещите: "Защо, по дяволите, поне веднъж не ми спестиш истината? И аз имам достойнство." Избягвайте да й крещите толкова силно, защото може да я засегнете, а тя не е от най-кротките. Тези момичета са известни с бурните си пристъпи на гняв.

В повечето случаи тя предпочита да живее сама. Чувства се много независима, а и представителите на двата пола изпитват някакво странно безразличие към семейните връзки. Вероятно причината се крие в честите им пътувания – те не се задържат дълго вкъщи, за да опознаят по-добре близките си.

horoscope-strelec

Те почти не се спират на едно място, дори това пътуване да е до киното или до приятелката. Нямам намерение да ви плаша, но познавах една жена Стрелец, която до такава степен не осъзнаваше деликатните тънкости на семейните отношения, че покани нейния обожател, когото бе отблъснала, да дойде с нея и мъжа й на сватбеното им пътешествие. Изглеждал самотен. Пък и обещал да си поеме разноските. Защо я гледате така? Да не би да е направила нещо нередно?

От самото начало трябва да сте наясно с една подробност, ако искате връзката ви да укрепне. Когато искате от нея да стори нещо, просто я помолете. Не й го заръчвайте. На нея й е приятно да бъде закриляна, но не и командвана. В това отношение не прощава дори и на майка си. А какво остава за вас. Освен това ако майка й е Овен и не може да й се наложи, едва ли това ще успее да стори някой мъж.

В характера й обаче се наблюдава едно странно противоречие. Тя мрази да я командват, особено пред хора, но когато иска да изпита твърдостта ви, трябва да бъдете железен. Тези жени мразят слаби и нерешителни мъже. Ако прекали с гнева, острия си език и заплахите си, дайте й да разбере, че можете да бъдете и груб. Кажете й нещо от рода: "Ако посмееш, ще ти счупя главата."

Ако повярва, че сте сериозен, тя веднага ще омекне. Жената Стрелец не би се отрекла от своята индивидуалност само заради някой мъж, но от друга страна й е неприятно да се отнасят с нея като с момиченце.

До някаква степен тя може и да ви озадачи, но това е нищо в сравнение с онова, което причинява на себе си. Много момичета от тази зодия смесват приятелството с любовта. Ако сте старомоден по природа и предпочитате половинката ви да бъде плаха и смирена в интимните отношения, по-добре потърсете друга.

Тази жена е дръзка и открита в контактите си с мъжете и не се занимава с глупави игри от рода на "Отгатни чувствата и мислите ми." Онова, което тя чувства и мисли, напълно съвпада с думите и постъпките й. Непринудената й откритост може Да предизвика недоразумения и дори бурни кавги, както и нараняване на чувствата, но при всички случаи духът й остава непоклатим.

В тежки моменти тя вика на помощ юпитеровата си гордост и най-голямата й болка се превръща в безобидна смешка. Вътрешно може и да страда, но с такова чувство за хумор ще отговаря на въпроси на приятели по повод раздялата ви, че те ще сметнат връзката само за един мимолетен флирт.

Не биха й предположили даже, че всяка нощ пролива сълзи в леглото и се чуди какво е казала, че да се стигне до такъв край. Вероятната причина е, че ви е забранила да дойдете в апартамента й, когато сте й звъннали от телефона пред дома й точно преди полунощ, защото в същия момент е водила разговор с един много разтревожен мъж.

Всъщност този мъж е бил нейният зет, но тя е пропуснала да поясни това, тъй като типично за Стрелците е да пренебрегват най-важното. Защо все трябва да дава обяснения? (Стрелците буйно се гневят, когато тяхната честност е поставена под съмнение). Или пък сте се сдърпали, когато сте я попитали има ли нещо против сестричката ви да дойде с вас на кино, а тя троснато е отвърнала: "Надявам се, че няма постоянно да ни свети, когато се оженим."

Въпреки че може искрено да харесва момиченцето, типичният за зодията страх от досадни роднини я е накарал да направи подобна забележка. Сега й е мъчно не само за вас, но и за сестра ви. За обяснения обаче е твърде късно, пък и едва ли някой ще я разбере.

zodia-strelec 1Независимо, че разсъждава логично, тя не е в състояние да оцени тези тънкости в отношенията и на моменти възприема интимния си свят като някаква приказна планета, на която не се знае кога ще пламне огън, който може и да я опари. Тогава тази юпитерова девойка се отдава на хладния разум и вече не желае да приема сериозни връзки.

Започва да флиртува наляво-надясно и си изгражда репутация на студена и безчувствена жена. Родената под огнен знак никога не може да бъде такава, но много от мъжете не познават астрологията и не знаят това. Ако такива обстоятелства наложат тази жена да си остане стара мома, тя няма да се разочарова от живота, а ще продължи да се забавлява. Ще си намери някакви занимания, които да заменят един съпруг, и ще им посвети цялото си време.

Вас обаче не ви интересува старата мома Стрелец. Вие сте решили да направите жената от тази зодия своя съпруга (Надявам се, че намеренията ви са истински. Момичето си има достатъчно проблеми и без плановете ви за прелъстяване.) Нека спрем да обсъждаме мимолетните връзки, а да поговорим за брака. Подобно на мъжа Стрелец, жената също се решава трудно на тази стъпка. Ще ви трябват доста лъскави примамки, за да я накарате да налапа стръвта (а именно да получите съгласието й за женитба).

В отношенията си с мъжете тя проявява безгрижие и не се поддава на условности. Смята се за равна с вас и ще се стреми да подражава на странностите ви, както и да носи пуловерите ви. Ако обича спорта и туризма както повечето жени от зодия Стрелец, няма да можете да я различавате от момчетата толкова лесно. Тя обаче е различна. Дори пуловерът ви й стои по друг начин. Не искам да кажа, че юпитеровите жени имат нещо мъжко, което дразни.

Те могат да бъдат най-нежните и женствени същества, които сте срещали. Просто тази жена обича да се движи с мъже и може навсякъде да я срещнете сред тях – освен в сауната и в гимнастическия салон. Тя е изключително честна и пряма, затова може да не се интересува много от репутацията си и да не зачита общественото мнение.

Ако обсъждате подобни въпроси, тя ще бъде безкрайно откровена. Най-вероятно ще изрази мнението, че да ходиш по дискотеки по нощите не значи, че си развратен, а да се прибираш рано не значи, че си примерен. Тя мисли, че нейният морал не търпи никакви критики и за нея единствено това е от значение. Разбира се, че тук не е права.

Мнението на околните е от съществена важност за женската репутация. Трябва обаче да се опитате да разберете и нейното становище. Не бива да я смятате за много лесна само защото се е засмяла на няколко ваши шеговити подмятания и то вероятно без да има представа за какво точно става дума, тъй като същността на нещата често убягва на Стрелците. Това, че цяла нощ не спи, за да гледа изгрева от градския мост или от някой силоз (ако живее на село), не значи, че е най-голямата развратница.

Всъщност дълбоко в душата си тя е доверчива като дете. Наивните й възгледи за живота я правят лесна плячка за разни мошеници и авантюристи (подобна опасност съществува обаче само в областта на интимните отношения). Трябва да забравите колко умно и с каква логика води спорове. Това няма нищо общо със сърцето й. Нейният ум не буди съмнение. Тя е интелигентна, досетлива и способна да се грижи за себе си. Сърцето й обаче е беззащитно. То често бива наранявано.

Нека сега засегнем една друга тема. Тя е малко непохватна. Понякога, когато наблюдавате момиче Стрелец да върви по улицата като кобилка, ви се струва, че това е най-грациозното същество, което сте виждали. Точно в този момент тя се спъва, протяга ръка към сергията за плодове, за да се хване, и обръща две щайги с портокали. Собственикът ще я наругае, след което ще повдигне рамене, ще й каже, че няма проблеми и ще й подаде чепка грозде.

Слънчевата природа на Стрелеца може да разтопи и най-леденото сърце. На моменти това момиче ви прилича на тромаво кученце, което приятелски върти опашка и ви скача по краката. Приятелски настроените кученца винаги намират много хора, които ги харесват и са готови да ги хранят. Да храниш куче обаче е по-евтино. Жената от зодия Стрелец има невероятен апетит.

Тя обича вкусна храна, хубаво вино, скъпи дрехи и предпочита да пътува в първа класа. Стрелците са екстравагантни по природа (освен ако Луната им не е в Козирог или нямат асцендент Дева). Парите много много не ги интересуват и ще трябва доста време, докато осъзнаят цената им. Трябва внимателно да проверите асцендента на избраницата ви, преди да й услужите с кредитната си карта.

Няма да е изненада, ако избраното от вас момиче Стрелец е свързано с шоубизнеса, тъй като мнозина от тази зодия биват примамени от блясъка на сцената. В такъв случай трябва да се примирите, че за нея кариерата ще бъде преди всичко останало, поне докато не й омръзне. Сладкият шум на аплодисментите ще кънти в ушите й по-убедително от всякакви любовни думи, които може да намерите.

Не й поставяйте условието да избира между тези две възможности – да радва единствено вас или много хора наведнъж със слънчевата си натура. След известно време тя ще бъде отблъсната от лицемерието и фалшивия блясък в света на шоубизнеса. Тогава ще се втурне към къщи, за да вкуси от домашния уют с една истинска личност до нея. С вас. С някой, който споделя вярата, че честността е красива, а измамата грозна. И това сте вие.

Това, че изоставила кариерата си не значи, че желанието да пътува ще изчезне. То е вродено. На моменти ще получава пристъпи на скитническа треска. Ако можете пътувайте с нея, ако не – пускайте я сама и й вярвайте. Тя обича вас, а не клоуните и артистите, с които й е приятно да бъде в компания.

Нейното безгрижие към романтичните връзки и известно безразличие към брака може да ви накара да си помислите, че е лишена от сантименталност. Грешите. Тя ще пролива сълзи на тъжните филми и с влажни очи ще чете поезия. Може би си пази всички писъмца, които сте й писали някога, сухи листенца от цветя, които сте й подарявали и билетите от хокейния мач, на който сте се запознали.

Що се отнася до отношението й към домашния ред, трябва да проявите разбиране и търпение. Такива досадни дейности като бърсане и миене отегчават момичето от тази зодия. Току-що е оправила леглото и то пак е разхвърляно. Тази жена направо ненавижда домакинската работа. Ако си има свой собствен дом обаче, тя ще преодолее тази ненавист.

По принцип ще предпочете да наемете домашна прислужница, ако разбира се ви е по джоба. Ако това е невъзможно, макар и против волята си ще поддържа идеален ред и чистота. Майка й няма да вярва на очите си. Това мързеливо дете да почиства масата! Не е възможно. Възможно е благодарение на гордостта и логиката на Стрелеца.

Жената от този слънчев знак се нуждае от красота и чистота, за да бъде вярна на себе си. Тя съзнава, че ако не избърше пода, никой друг няма да го направи. Ако в детството си обстоятелствата са й налагали да върши много неща вкъщи, в началото може да се възпротиви, но после с присъщата й логика ще размисли и ще почисти къщата.

Как е в готвенето? Знае ли човек. Като че ли по-добре е в празнични дни да се храните навън. Ако готви сравнително добре в делничните дни, едва ли може да се очаква блестящо представяне в събота или в неделя. Повечето жени от тази зодия нямат възторжено отношение към кухнята (освен ако асцендентьт им не е Телец, Рак или Козирог).

Като нищо обаче може да измайстори някакъв изискан десерт, за да разведри настроението ви. Когато тя самата е в лошо настроение, за дома настъпва истинска трагедия, но това се случва рядко и трае толкова кратко, че изобщо няма да го забележите. Ако е наскърбена, езикът й може да стане твърде остър. Тази жена не е подходяща за замечтани и меланхолични мъже. Тъгата и меланхолията могат да я разболеят.

По всяка вероятност децата ще я обожават. Тя ще им бъде приятелка и ще участва в игрите им. Щом преодолее страха си от голямата отговорност, ще се оправя с пелените и ежедневното къпане като истинска професионалистка. След като реши да усвои нещо, ще го върши със сръчност и грация. Тя ще дарява малките със своя весел оптимизъм. Те ще раснат с убеждението, че това е най-страхотната какичка, която са срещали.

Ще им чете смешни приказки с хепи енд и неочаквано ще ги извежда на екскурзии в гората, за да търсят трите мечета (Тя самата почти вярва,«че те се крият там). Децата й сигурно ще бъдат добре облечени, а по характер ще бъдат весели и контактни. Нейната честност ще се отрази на нрава им.

Ако малките не намерят трите мечета след старателно търсене в горичката, тя вероятно ще им признае, че всичко е било измислено, но едва след като самата тя се увери в това. Детето, което запитало главния редактор на нюйоркския вестник "Сън" дали съществува Дядо Мраз, сигурно е имало слънчев знак или асцендент Стрелец.

Щом поотраснат малко, вероятно ще се отнася с децата си със същата откровеност, примесена с немалка доза идеализъм. Майката от тази зодия е склонна да поотхлаби дисциплината, освен когато е уморена или ядосана. Това не е моментът за лудории.

Тя е чудесна домакиня. Никой не може да забавлява гостите като нея, дори и жената Лъв, която е твърде опитна в социалните контакти. Толкова е открита и дружелюбна, че всички хора разбират, че са приети в дома й на драго сърце – от боклукчията до началника ви. Жената Стрелец е в състояние веднага да стопи и най-дебелия лед. макар че на моменти може да създаде известни проблеми.

Ако я оставите да бъде господарка на душата си и да не я карате да се чувства вързана, вашата любима от зодия Стрелец ще ви възнагради тройно – с вярност, доверие и любов.

Тази жена е непоправима идеалистка. Има една тайна, която може би никога не ви е споделяла: влюбила се е във вас още преди години, когато е била момиченце и си е пожелала да срещне някого при новолуние, да за му отдаде почтеното си сърце. В доста случаи си е мислела, че ви е открила, но се е разочаровала. Когато най-сетне сте се появили, тя ви е познала на мига, защото вие сте един мил клоун, мечтател като нея. Хванали сте я за ръка и сте я повели по пътя към звездите.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.