Есенна украса с тикви

Есенна украса с тикви

Есенна украса с тикви


Октомври е сезонът на тиквите – не само заради приближаващия празник Хелоуин (колкото и да казваме, че не е наш, живеем в свързан глобален дигитален свят). Може да ги откриете на пазара в различни нюанси на оранжево-жълтата гама, както и във всякакви причудливи или пък класически форми – идеални за декорация. Тази година в една от големите вериги предлагаха от малките симпатични тиквички на ниска цена (как да не си вземеш поне една за настроение) Домът може да се украси с тикви с всякакъв размер. Като сложите големите така, че да не пречат, а да се превърнат в акцент. А малките тикивчки разположите на разни места.

tikvichki mini

Винаги може да украсите дома си в тези есенни тонове, които носят топлина и уют.

От тиквите може да се приготвят ефектни свещници - махнете дръжката, издълбайте част от тиквата и поставете вътре чаена свещичка.

Използвайте тикви и при подредба и аранжировка на масата за по-тържествени случаи.

tikvi bud 2Ако издълбаете по-голяма дупка пък, може да сложите ваза с цветя вътре. Това е най-лесната декорация през есента. Разбира се в тиква може да приготвите есенен гювеч или крем карамел.

А освен това тиквите са много вкусна и полезна храна. но това е друга тема, за която може да се  вдъхновите от изпробваните ни рецепти с тиква

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.