Ти можеш

Ти можеш
Мерил Стрийп е човек, на когото получаването на награди съвсем не му е непознато. Тя е имала повече номинации за призове на Американската филмова академия от всеки друг актьор - общо 20. Носителка е на три нагарди "Оскар" и 8 "Златен глобус".

Но според нея има един конкретен комплимент, който е бил неповторимо значим в живота й и той не е от колеги, разказва онлайн сп. Quartz, пише manager.bg. Това са думите, които е чула първо от нейната майка.

Вдъхновяващи мисли от Мерил Стрийп – Актрисата, Жената, Майката


Това разкри самата тя по време на конференция, посветена на темата за израстването на жените в обществото, проведена в Бостън, Масачузетс по-рано този меесец.

Каква е била фразата?

"Ти можеш", й е казала майка й.

По думите на Мерил Стрийп, докато жените не се освободят от това самите те да вярват в социалните стереотипи за тях, според които жените са по-малко надеждни за изпълнението на някакви длъжности в сравнение с мъжете, истинското равенство между половете в света няма да бъде възможно.

"Става дума за онова малко чувство на вълнение и притеснение, с което се сдобиваш, когато например пилотът проговори в самолета и вътре се чуе не мъжки, а женски глас. Тогава се чувствам развълнувана. Но и мога да чуя, че в кабината има леко смущение и ние всички - пътниците - си закопчаваме коланите малко по-стегнато", казва тя.

Затова според нея е много важно да се правят добри комлименти на малките момичета, също както нейната собствена майка е направила, за да може те в бъдеще да станат насърчени и да вярват в себе си.

"Майка ми беше домакиня. Тя играеше бридж всеки ден. Но можеше и да ръководи по двама съвместни началници на персонал. Тя беше наистина изключителен човек и никога не получи истински шанс", каза Стрийп. "Но ми каза: "Мерил, ти си способна/ Ти можеш". И това беше най-високият комплимент в света", казва още актрисата.

Друг съвет, който тя даде към публиката от около 11 000 души, предимно жени, е "просто не се тревожете за теглото си". "Това е голяма загуба на време! Като се замисля колко много години съм изгубила, мислейки за това, е просто идиотско", каза Стрийп. "Губим толкова много гениални хора и техните гениални идеи, защото те се гледат в огледалото и си казват "Боже мой, аз съм твърде дебел!", посочи още актрисата.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.