Фаворитите за наградите "Оскар" са

Фаворитите за наградите "Оскар" са
"Формата на водата" и "Три билборда извън града" са фаворитите за наградите "Оскар"


Американската Академия за кинематографично изкуство и наука обяви номинациите за тазгодишните награди "Оскар". Юбилейната 90-та церемония по връчването на филмовите награди ще бъде на 4 март в Лос Анджелис. Ден по-рано ще бъдат раздадени и наградите „Златна малинка“ за най-лошите продукции на Холивуд.

Фаворит за златните статуетки тази година е "Формата на водата", който получи номинации в най-престижните категории - за най-добър филм, за режисура на Гийермо дел Торо, сценарий и за най-добра женска роля на Сали Хоукинс. Една номинация не достигна на филма, за да се изравни с рекордьорите "Всичко за Ева", "Титаник" и "La La Land", които имат по 14.

formata na vodata

Романтичната продукция на мексиканския режисьор, в която един от главните персонажи е чудовище, ще има голяма конкуренция от филми, с които жени биха могли да се запишат в историята. Големият победител тази година може да се окаже лентата на Мартин Макдона „Три билборда извън града”. След като обра всички важни награди „Златен глобус“ очаквано, драмата е фаворит и за юбилейните награди „Оскар“. Номинация за най-добра женска роля получи Франсис Макдорманд. Това е четвъртата номинация за 60годишната носителка на „Оскар“ през 1997 г. за изпълнението си във „Фарго“ на братя Коен.

„Три билборда извън града“ получи две номинации в категорията „най-добър актьор в поддържаща роля“ - за Уди Харелсън и Сам Рокуел. Мерил Стрийп записа поредна своя номинация за филма за „Вашингтон поуст“, „Вестник на властта“.

Освен лентите на Гийермо Дел Торо и Мартин Макдона в списъка с номинираните за най-добър филм се открояват „Дюнкерк“ с осем номинации и „Най-мрачният час“ с номинации в шест категории.

По традиция, ден преди да станат ясни носителите на наградите "Оскар", се раздават наградите „Златна малинка“за най-лошите продукции на Холивуд. Тази година с цели 9 номинации е „Трансформърс: Последният рицар“, а с една по-малко е „Петдесет нюанса по-тъмно“. Наградите „Златна малинка“ ще бъдат раздадени за 38-ми пореден път, а носители може да се окажат Джони Деп, Том Круз и Ема Уотсън.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.