Зодиите като родители

Зодиите като родители
Млад по сърце, ОВЕНЪТ се наслаждава на детските игри, особено ако детето му е авантюрист по природа. Родителският му стил е по-скоро приятелски, отколкото строг. Този родител среща най-големи трудности с интроспективните и търсещите усамотение деца.

ТЕЛЕЦЪТ е съвестен родител, залага на дисциплината и рутината. Децата му се радват на много добре структурирана среда. Няма особено място за спонтанност, но практическата креативност се насърчава.

Макар да играят с радост с децата си, БЛИЗНАЦИТЕ се отнасят към тях като към малки възрастни. Очакват да въдворяват дисциплина чрез разсъждения. Затвореното или интровертното дете обърква родителя от този знак.

Преливащият от майчински чувства РАК е грижлив и внимателен, осигурява любяща семейна среда. Ако обаче стигне до крайност, любовта му може да бъде толкова собственическа, че да възпрепятства развитието на детето.

Родителят Рак се изпълва със страх, ако детето прояви и най-малка доза авантюризъм, и става свиреп, ако то бъде заплашено от опасност - реална или въображаема.

ЛЪВЪТ е топъл, игрив и креативен родител. Гордее се, че насърчава децата си да изследват света и да творят. А от тях се очаква да се представят особено добре, следвайки лъвския модел.

roditeli pix 4Родителите ДЕВА се грижат изключително отдадено за своите деца, подкрепят ги и планират внимателно бъдещето им. Те поставят високи стандарти и приемат сериозно неуспеха да бъдат достигнати..., но само защото с цялото си сърце желаят най-доброто на детето.

Родителите ВЕЗНИ обичат да играят със своите деца, стига в игрите да няма конфронтация. Те дисциплинират по-скоро с мекота и нежност, отколкото със строги правила. Но стремежът на Везните към съвършенство може да доведе до високи стандарти и изисквания, особено когато става дума за академична работа.

СКОРПИОНЪТ приема сериозно отговорността си като родител и още от началото въвежда ред във всекидневието на детето. Той залага на дисциплината и следва твърдо установени принципи за възпитание.
Насърчава малкото да открива чудесата на природата и да поема рискове в изследването на света наоколо.

СТРЕЛЕЦЪТ е авантюрист и обича да пътува заедно с децата си. За него това е начин да ги поощрява да бъдат изследователи и креативни.
Той се държи по-скоро като приятел, отколкото като родител; дисциплината е както дойде, а рутината е нещо, което трябва да се избягва.

КОЗИРОГЪТ гледа сериозно на родителската си роля и поставя строги правила. От децата очаква да спазват и следват нормите му на поведение: да постъпват отговорно и разумно във всеки един момент. Понякога Козирогът е доста авторитарен родител, на когото му е трудно да проявява нежност. Той може да изглежда студен към детето, особено като се има предвид, че го оценява главно според постиженията.

ВОДОЛЕЯТ е непредвидим родител в добрия случай и нестабилен – в лошия. Той изпробва всички най-нови съвети за отглеждане на деца и се придържа към най-съвременния хранителен режим, който би трябвало да стимулира гениалността.
Представителите на този знак са добронамерени, но разсъжденията им често водят до грешни изводи. Положителното при тях е, че винаги зачитат индивидуалността на своето дете.

Родителите РИБИ гледат на своите деца като на част от себе си, без да осъзнават, че детето им има различен жизнен опит. Те са чувствителни и грижовни, осигуряват артистична среда и възможности за игра на децата си, но не насърчават индивидуалността.
Дисциплината е трудна област за тях и границите се менят постоянно, което прави труден живота за детето, ако то не е родено под този знак. Много деца се чувстват объркани от подобен начин на възпитание.

Из „Енциклопедия на астрологията“ (Книгомания)

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.