Барбара Страйсънд

Барбара Страйсънд
Барбара Стрейзънд се завръща на музикалната сцена на 2 ноември 2018 с издаването на нов албум "Walls", съобщава Billboard.
"Walls" e първият студиен албум на певицата от 2005 г. насам. Той е съставен предимно от нови оригинални песни, които са директно отражение на нейните социални послания.

Това ясно личи още с пърия сингъл “Don’t Lie To Me” ("Не ме лъжи"). Думите в песента показват по категоричен начин, че са насочени към настоящия президент на САЩ, Доналд Тръмп, към когото Стрейзънд неведнъж е отправяла остри и пародиращи го критики. "Музиката ми даде творческия начин да изразя чувствата си", заявява носителката на "Оскар", "Грами", "Тони" и "Еми".

"Трябваше да напиша тази песен", казва Стрейзънд пред Billboard за сингъла “Don’t Lie To Me”. "Това е моят протест, в известен смисъл, за това безпрецедентно време в нашата история".

„Мечтата на всяка жена е да бъде жената мечта за някой мъж.“


Певица, театрална и кино актриса, композиторка, филмова продуцентка, режисьорка и носителка на две награди „Оскар“ – за „Най-добра актриса“ и за „Най-оригинална песен“. Тя е и един от малкото артисти, печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър).

Родена в Бруклин, Ню Йорк, на 24 април 1942 г., след като завършва гимназия, Стрейзънд се мести в Манхатън, за да следва актьорските си мечти. Благодарение на певческия си талант тя дебютира на сцената на Lion Club, един от най-големите гей клубове в Ню Йорк.

Нейното остроумие, съчетано с феноменалния й глас, я прави звезда за миг в рамките на гей общността. Големият й пробив идва през 1962 г., когато се появява на Бродуей в малка роля в мюзикъла „Мога да ти го продам на едро“.

Веднага след това тя подписва първия си договор с „Калъмбия Рекърдс”. Първият ѝ албум - „Албумът на Барбра Стрейзънд“, печели две награди "Грами" през 1963 г. Успехът й в записите продължава и първите й три албума се появяват едновременно в топ 10 на класацията с най-добрите поп албуми на сп. „Билборд“.

Следва шеметна кариера и водещи роли в холивудски филмови продукции.

Барбра Страйсънд се омъжва два пъти. Първият й съпруг е актьорът Елиът Гулд – от 1963 до 1971 г. Те имат един син, Джейсън Гулд. Вторият й съпруг е актьорът Джеймс Броулин, с когото са женени от 1997 г. Те нямат заедно деца, но Броулин има две деца от първия си брак и едно – от втория.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.