Риана

Риана

Риана - певица, актриса и модна икона


Риана (Rihanna) е родена в Сейнт Майкъл, Барбадос на 20 февруари, 1988 г. като Робин Риана Фенти. Баща й е от Барбадос, а майка й от Гвиана. Има двама по-малки братя. Повратен момент в живота на Риана е семейната визита на продуцента Ивън Роджърс, който забелязва таланта й. Ивън й помага да запише демо материал заедно с Карл Стъркен. Пак под негово ръководство, когато е на 16 години Риана се премества в САЩ, за да преследва музикалната си кариера и по-късно подписва с компанията Def Jam, чийто управител тогава е Джей Зи.


riana 1

Тя става световна звезда в музиката, след като я открива Джей Зи. В резултат на това на 21 години тя вече има 4 издадени албума. Риана е продала над 200 млн. албума, носителка е на 8 награди „Грами“, 14 нейни песни оглавяват класацията на най-продаваните.
Има и роли в холивудски филми, сред които Battleship, This Is the End, Home.

Почитателка на модата, певицата представи и линия облекла в сътрудничество с марката „Пума“

Риана бе обявена от университета в Харвард за хуманитарна личност на 2017


„Благодарение на благотворителната работа на Риана е построен център по онкология и нуклеарна медицина за диагностика и лечение на ръка на гърдата в болницата „Кралица Елизабет“ в Бриджтаун, Барбадос“, подчерта директорът на фондация „Харвард“ Алън Каунтър, съобщава Франс прес.

Певицата е създала и програма за плащане на университетските такси на студенти от Карибите, които учат в САЩ. Освен това подкрепя усилията за подобряване на достъпа до образование на момичетата в развиващите се страни.

Заради тези филантропските й инициативи студентите и фондация „Харвард“ решиха да почетат Риана с титлата хуманитарна личност на 2017 г., обяви Каунтър.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.