Джони Холидей

Джони Холидей

Легендата на френския рок Джони Холидей почина през нощта на 6 декември 2017 г. на 74-годишна възраст. През последната една година той водеше битка с рак на белите дробове.

По време на дългогодишната си кариера Джони Холидей е пял пред повече от 15 милиона зрители по време на своите над 400 турнета. 18 от неговите албуми са платинени.

Той ни напусна тази нощ, както живя целия си живот, смело и достойно, написа неговата съпруга Летисия, цитирана от Франс прес.

Johnny Hallyday 1

Johnny Hallyday, роден като Jean-Philippe Smet 15.06.1943 - 6.12.2017


Най-големия френски "рокаджия" на всички времена


Ние в България го наричаме Джони Холидей, той всъщност се произнася Джони Алидей и с 80-те си милиона продадени албума е сред успешните изпълнители в музикалната история. Изключително популярен във френскоезичния свят, в останалите държави той е сравнително не толкова познат.


Има българска връзка с него - 15-годишния му брак със Силви Вартан, с която тогава (през 60-те) са най-любимата и най-обсъжданата двойка на Франция. Тя - от България, той - с баща белгиец, и майка французойка. Имат син - Давид. След раздялата си със Силви Вартан, той има дълга връзка и дъщеря с прочутата френска актриса Натали Бай... и още много срещи, връзки, бракове и раздели.

Издал е 18 платинени албума. Има и дълга филмография.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.