Марая Кери

Марая Кери

една от най-големите звезди на поп и RnB сцената


Марая Кери (Mariah Carey) е родена на 27 март 1970 г. в Ню Йорк. Майка й е бивша оперна певица и музикален педагог. Малката Марая започва да пее едва на 4, а на 6 вече се изявява на сцената.

Още с началото на своята кариера през 1990 г, се превръща в звезда, която списание "Billboard" определя като най-успешният изпълнител на 90-те.

Специалистите споделят, че Кери има уникален глас, който има диапазон от пет октави.

Едва на 18 по време на парти се запознава с директора на "Columbia Records" Томи Мотола, който остава впечатлен от качествата на младата певица. По-късно двамата се женят през 1993 г.

Тя става първата певица, която оглавява американската класация Billboard Hot 100 със своите сингли пет поредни пъти.

През 2000 г. на церемонията по връчването на Световните музикални награди, Марая Кери е обявена за певицата с най-много музикални продажби за хилядолетието.

Марая Кери пусна сингъла си „All I Want For Christmas“ през 1994 г., но и днес тя не спира да живее в една непрекъсната Коледа. Неведнъж певицата е коментирала, че нито за миг не си е представяла огромния успех, който ще има песента, както и фактът, че се оказва една безсмъртна класика.

Тя е носител на 5 награди Грами. Освен това е единственият изпълнител с 19 статуетки от Световните музикални награди.

Марая Кери има и втори брак – с американския актьор Ник Кенън. Двамата се ожениха през 2008 г. и имат близнаци - Монро и Марокан. В края на 2014 г. стана ясно, че те се развеждат.

Най-голямата победа на Марая Кери  е може би в битката, която води  с биполярно разстройство тип 2. Пвеицата споделя, че след диагностицирането й  през 2001 г.,  започва да живее "в постоянен страх от публично излагане" (да, правилно прочетохте, каква сила се е искала за да излиза на сцената тогава?) и "отричане на съществуващата болест". Нейното лечение започва след няколко кошмарни години, които се отразяват тежко на нейния професионален и личен живот.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.