Ако не спим достатъчно през нощта, за да може тялото да си отпочине и да се освободи от натрупаното напрежение и емоции през деня, може с течение на времето да си докараме сериозни здравословни проблеми.
Освен че постоянно ще се чувстваме изморени, хроничното недоспиване може да доведе до инфаркт, сърдечни болести, както и нарушен сърдечен ритъм. Всяко от тези състояния е наистина опасно и дори може да бъде смъртоносно.
Не трябва да забравяме, че недоспиването ни държи далече и от желаната фигура. Във всяка добра препоръка за здравословен начин се казва – наспивайте се, ако искате да отслабнете.
Хроничното недоспиване може да причини и проблеми и в сексуалния живот. Сексът е важна част от отношенията и няма как да имаме пълноценен сексуален живот с партньора си, ако сме изморени непрекъснато.
Недоспиването може да доведе до преждевременното остаряване на тялото и лицето ви. Когато човек не се е наспал добре, под очите му се образуват тъмни кръгове. Ако не сте си доспивали с месеци и години, най-забележимите промени ще настъпят по кожата на лицето ви, тъй като тя е най-нежна. Ще изглеждате на много повече години, отколкото сте реално.
 

Как да се възстановите, ако не получавате достатъчно сън?