В Еквадор издигнаха рекордна пирамида от рози


Жителите на малкото еквадорско градче Табакундо издигнаха рекордна пирамида от рози, копие на местна археологическа забележителност.

Ако питате кои са нй-големите световни производители на рози? Кения и Еквадор са най-голям износител за Европа, а Колумбия - за САЩ. Много често в розите за Св Валентин има и детски труд в парниците.
В град Алсмийр, на 13 км югозападно от Амстердам, се намира най-голямата цветна борса в Европа, собственост на компанията FloraHolland. Близостта й до третото по големина летище на континента – Скипхол, улеснява максимално търговията. Най-голям внос на цветя у нас е от Холандия


Пирамидалната структура е изградена с помощта на 564 364 рози. Това е най-големият флорален градеж, регистриран някога. На експерт от Гинес му беше необходим цял ден, за да потвърди, че малкият град в Андите е поставил нов рекорд.
Ярко червената пирамида издигна снага на централния площад в града. Почти всички рози бяха червени, като само 6 процента от тях бяха розови и жълти, за да очертаят контурите на пирамидата и за да изрисуват върху нея сияйно слънце.

Пирамидата беше издигната за една седмица като в построяването й се включиха 1500 души, които работиха по 16 часа на ден.

The people of the small Ecuadorian town of Tabacundo are the proud creators of the biggest floral structure ever built — a life-size replica of an Indigenous pyramid made from 546,364 roses.


Източник: abc.net.au Ecuador shows world where 'the most beautiful roses' come from by building record flower pyramid