Орлин Горанов

Орлин Горанов
Орлин Горанов е роден на 8 август 1957 г. в град Берковица. Той е оперен и поп певец. Още съвсем малък започва своята кариера на певец от световноизвестния български детски хор „Бодра смяна“. Двадесетгодишен попада в Ансамбъла на Строителни войски, откъдето тръгва и друго легендарно име в нашата забавна музика – Тоника СВ.

Станал име в родната естрада решава да продължава да се развива и се насочва към оперната музика. Тенорът му, толкова рядък глас за България, е брилянтен и не е чудно, че през 1990 година завършва Музикалната академия с оперно пеене. Още като студент той става солист на Пловдивската опера.

Няма друг певец у нас, който е звезда в популярната и в оперната музика. 


От началото на 90-те години има постоянни ангажименти в програмите на Фридрихщадпалас, Берлин. Той е един от най-предпочитаните изпълнители, канен за съвместни записи – с Камелия Тодорова, Кристина Димитрова, Нели Рангелова, Мариана Попова.

През 2010 г. участва във филма Мисия Лондон като Президентът, един от главните герои. Орлин Горанов е ангажиран и с обществена дейност. През 2009 г. става член на Ордена на рицарите-тамплиери.

Една много хубава негова песен, любима  -  Светът е за двама



0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.