Семейството е център на вселената

Семейството е център на вселената
Евгений Олегович Комаровски е вероятно най-известният педиатър в руско-говорящите страни заради популярното му телевизионно предаване „Училището на д-р Комаровски“. Роденият в Украйна лекар е автор на 15 книги за детското здраве. Според д-р Комаровски за здравето на детето са отговорни не само педиатрите, но преди всичко родителите му.

10 съвета от най-известния украински педиатър


Всички знаят как се правят деца, но не знаят какво да правят после с тях.
В Оригинал е: 100% взрослого населения знают, как делать детей, но 99,9% не знают при этом, что потом делать с детьми. 100% от възрастните знаят как се правят деца, но 99,9% не знаят какво да правят след това с децата.


Главното за благополучието в едно семейство е здравето на майката. Таткото трябва да отблъсне всичко и всички и да даде възможност на майката да поспи, да се нахрани и да излезе.

Ако в семейството ви има често боледуващо дете, вземете си куче. Така е сигурно, че няма да забравите да се разходите поне два пъти дневно. А може да вземете и детето с вас.

Най-често децата боледуват в понеделник, защото в неделя ходят на гости на баба си, а мерилото за бабината любов е количеството храна.

Винаги е по-добре да изкарате ваканция на вилата на село, отколкото на морето. Ако два месеца през лятото детето по цял ден тича гладно, мръсно и босо, то ще е здраво цяла година.

Здравите деца са слаби и имат „шило в дупето“.

Би било добре, ако децата тръгваха на училище на 10 години и завършваха на 11. В училище те много страдат от липсата на движение.

Щастливото дете е преди всичко здравото дете, а след това идват уменията му да чете или да свири на цигулка.

Памперсите са нужни на майките, а не на децата.

Бременността в крайна сметка трае само 9 месеца. Утешете се с това – мъжът на слоницата е задължен да търпи това положение цели 22 месеца.

Самое главное: ты не центр вселенной. Мы, семья, — вот центр вселенной. Хорошие люди всегда и со всеми ведут себя хорошо. Делись хорошим: настроением, едой, вещами. Не скули.
Най-главното - ти не си център на вселената. Ние сме семейство - това е центърът на семейството. Добрите хора винаги и с всички се държат добре. Споделяйте доброто: настроение, храна, вещи. Не се стискай.

По идея на https://www.adme.ru/zhizn-semya/15-genialnyh-citat-doktora-komarovskogo-900610

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.