Никой не е съвършен.
Това е начинът, по който извиняваме себе си, когато  се опитваме да приемем грешките си. Всички правим грешки и попадаме в ситуации, в които нараняваме някого, когото обичаме независимо дали cъзнателно или не. Но загубата на приятел или любим заради едно лошо решение не си струва. Да се научим да казваме, че  съжаляваме и да се извиняваме  е важно за развитието на отношенията и за лекуване на раните. Не трябва да се сърдим и да оставим хората близо до нас  да си отидат. Вместо това може да следваме тези съвети, за да възвърнем  любовта и доверието на хората, които значат много за нас.

Бъдете честни

Истината може да нарани, но  е необходим кураж, за да я кажете  и това е нещо, което трябва да  уважаваме. Много е вероятно, човека, който сте наранили да разбере вашия мотив и причината като бъдете честни и им кажете как сте направили лошия избор. Вашето обяснение  и  разясняването на процеса на вземане на решението ви помага на другите да поставят себе си във вашата ситуация, с въпрос дали биха направили същото. Казването на истината изгражда доверие, без значение колко грозна  може да бъде тя. Откритата  комуникация между вас ще ви сближи и ще ви помогне да  преодолеете  пречките по пътя ви.

Обещайте

Думите  може да означават малко за човек когото сме обидили, но когато обещаем да бъдем различни, или никога да не направим същата грешка отново това е гаранция за любимия/мата, че може да ви  имат доверие. Това също така показва, че съжаляваме, какво се е случило и сме готови да приемем последствията. Искреността е важна, когато давате обещание. Не  лъжете, ако това е нещо, което не може да преживеете. Учим се от грешките си, а това е смисъла на живота ни. След като сме тръгнали надолу по грешния път, следващия път, когато стигнем до същото място, вече ще знаеме как да го заобиколим.

Приемете последствията
Не си мислете, че може да ни се  размине с бързо извинение. Вашият любим/ма може да има за вас някаква форма на отмъщение. Разберете, че разумно приемане на  последствията показва, че вие наистина се разкайвате и съжалявате. Ако вашите любими видят, че наистина се чувствате ужасно, те ще ви простят бързо и проблема ще бъде разрешен.

Saying-Sorry-02

Източник:


Sara Koonar (www.29secrets.com)