По какво можем да познаем какво е отношението на един мъж към нас? Езикът на тялото може да ни помогне. А очите казват истината, те трудно могат да лъжат. Затова

Влюбеният мъж се познава по погледа


Какво е отношението на един мъж може да се провери много лесно. Достатъчно е да го погледнете в очите, по-точно колко дълго време ви гледа.

Експеримент с участието на 115 студенти показва, че ако един мъж гледа в очите една жена повече от 8 (осем) секунди, това означава, че тя му харесва. Вероятно е това харесване да означава и нещо повече, дори този мъж да е влюбен в тази жена.

Ако продължителността на разменения поглед не продължи повече от 4,5 секунди то тази жена не представлява интерес за него.

Затова как можем да определим намеренията на един мъж към дадена жена разказват британски психолози. Застават зад тезата, че ако един мъж дълго време, без да отклонява погледа си, гледа една жена в очите, това означава, че той е готов за продължителни отношения с нея. А ако мъжът погледни жената в очите и след това отклони погледа си към тялото й, то неговият интерес се свежда до краткотрайна интрига.

По мнение на други изследователи за една жена са достатъчни само 45 секунди, за да може интуитивно да прецени един мъж и да реши дали ще продължи отношения с него.

А вие какво мислите по този въпрос? Случвало ли се е от един поглед да разберете, че това е вашата половинка?