Къпете бебетата един или два пъти седмично

Къпете бебетата един или два пъти седмично
Британски експерти препоръчват родителите да къпят бебетата си веднъж или два пъти в седмицата, съобщи в. „Дейли мирър“.

Някои нови проучвания доказаха, че всекидневното къпане може да изсуши кожата на пеленачетата, а някои от измиващите продукти могат да я увредят. Една от особено вредните козметики за баня е масажното олио.

Екипът от британската Национална служба по здравеопазване препоръчва на майките и бащите да измият само лицето, врата, ръцете и бебешкото дупе, вместо да къпят детето.

За целта трябва да използват единствено памучна вата и топла вода, без препарати. Важно е за всяка част от тялото да бъде използвано отделно парче от памучната вата.

Особено внимание трябва да се обърне на очите. Всяко от тях трябва нежно се почиства с различни тампони, за да не бъдат пренесени евентуални инфекции от едното на другото око.

Лично мнение: тази препоръка не е нова, но ще предизвика коментари, защото сме научени, че бебетата трябва да се къпят. Ако се замислим дали нашите баби са къпели бебетата всеки ден след като в разказите е описано как са раждали на нивата без лекарска помощ?

Кога е най-полезно да се къпем
Самата аз  съм ги къпала всеки ден, но не ъм използвала препарати, случвало се е ако има прясно домашно яйце с него, но до годинка без химия. Прекарваха много време във водата, днес са големи, плуват отлично, тренирали са скокове във вода и плуване. И днес трудно излизат от басейна.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.