Ако работите пет дни в седмицата, то със сигурност почивните дни за вас  са свещени. Вие винаги се опитвате да получите най-доброто в тези два дни преди новата работна седмица за започне. Два дни може да изглеждат недостатъчни да се отпуснете и забавлявате, но ще се изненадате с това, което можете да направите. Има толкова много начини да се насладите на съботата и неделята. Тук са само 12 от стотиците неща, които можете да направите, за да се възползвате максимално.

1. Почивка
Вие може да искате да купонясвате, но тялото ви може да бъде жадно за почивка и възстановяване. В крайна сметка след напрежението през седмицата, не би ли било хубаво просто да се наспите?


2. Масаж/ спа денOтпуснете ума и тялото си с масаж. Можете също така да планирате  един спа уикенд  у дома. Премахнете всички дразнители и  се насладете на успокояваща вана с много пяна и чай. Прочетете хубава книга и просто се потопете в блаженство.


3. Правете любов

Вашият забързан живот може да ви пречи да общувате с вашия приятел или съпруг през седмицата. В събота ще бъде идеалното време да останете в леглото, да правите любов, и се порадвате един на друг.

4. Един ден без диета
Снимката е кредит на: Denis Vrublevski

Почивните дни са много подходящо време, да забравите за хранителните ограничения. Отдайте се на любимите си храни и напитки. Разбира се, това не е извинение за гуляй.

5. Опитайте нов ресторант

Вие знаете, че храненето навън не е евтино . Така че, вместо да ядете всеки ден от седмицата в заведение, защо да не отидете и опитате нов ресторант през уикенда (или всеки втори уикенд)?

6. Организирайте потлак или купон, на който всеки носи храна или напитки

За да спестите пари през почивните дни, предложете на приятели или роднини да направите потлак. Това ще бъде отлична възможност да се съберете и да се насладите на добра храна, напитки и приказки.


7. Игри

Ако нямате планове за вечерта , може да опитате да играете игри като Монополи или Wii. Евтино и забавно.
8. Филмов маратон

Филмовият маратон може да бъде перфектна идея за мързелив уикенд. Можете да сте сам/а или или да поканите приятелите си да гледат с вас.
9.Танци

Снимка кредитни: urshalicious *

Танцуването е чудесен начин да се поразкършите през почивните дни, докато се забавлявате с приятелите си. Посетете любимия си клуб или открийте нов.

10. Отидете на бар

Отидете с приятели да пийнете нещо в бар. Опитайте нови коктейли, напитки или бира. Просто не трябва да излизате извън борда и не забравяйте, че смесването на различни алкохолни напитки понякога може да има ужасни последици. Разбира се, използвайте градския транспорт, когато дойде време да се приберете вкъщи.
11. Музика на живо

Слушайки хубава музика на живо е прекрасен начин да се отпуснете през съботата и неделята. Вижте местните клубове и барове за представления и концерти. Може да отидете на класически концерт с приятна компания или сам/а.
12. Пътуване


Снимка кредитни: aravinthanr

В събота е идеалното време да отидете на кратко пътешествие със семейството или с приятели. Отидете на място, което винаги сте искали да посетите.


Има много популярни неща, които можете да направите, за да се забавлявате през уикенда. Опитайте да потърсите около вашия район нови възможностти. Сигурно е, че мястото където живеете не е толкова скучно, колкото може би си мислите. Не се ограничавайте с обичайните места и неща за вършене. Вашата работа вече притежава 5 дни от седмицата. Възползвайте се максимално от тези два дни, които са ваши.

Източник:

http://allwomenstalk.com/12-ways-to-enjoy-the-weekend/4/