Пролетта е начинa на природата да  каже, "Хайде да празнуваме!" ~ Робин Уилямс

Пролетта дойде със своите нежни, многоцветни стъпки, лек аромат, свеж и топъл полъх.

Децата започнаха да играят по-често и по-дълго навън. Веселите им викове и крясъци се преплитат с чуруликането на птичките.Пролетта им дава нови сили и вдъхновение за луди игри.

Не ми липсва бялата и снежна утрин и съненото почистване на предното стъкло на колата. Скрежът по  листата на дърветата изглеждаше красиво. Слънчевият  блясък върху снега беше като вълшебно докосване , но аз предпочитам дните без студ. Вече нямам търпение да се развихря  в градината и да сътворя цветна магия.

Кой не се вълнува  от топлото време? Аз не говоря за жаркото горещо време, аз  още не съм  готова за това! Но топлото време винаги е удоволсвие и източник на позитивност. Звучи примамващо да излезеш навън без дебело палто, шапка, шал, ръкавици и ботуши и да се разходиш наслаждавайки се на приятния допир на пролетта.

Обичам пролетта! Новородените зайчета, котенца, малки пиленца и кученца, всичките са толкова мили.  Просто те са синоним на пролеттаПтиците чуруликат весело по върховете на дърветата. Колкото повече  пролетта показва своята усмивка, толкова по-голямо разнообразие на птици може да наблюдаваме. Насекомите се оживляват,което от своя страна привлича все повече и повече  птици.

Разлистването на дърветата е радост за всяко око и сигурен знак, че пролетта е при нас, а отрупаните с цвят доскоро голи клони са бяло-розово пиршество. Наслаждавайте им се!
Обичам да виждам как малките луковици, които насадих миналата есен се преборват със здравата, кафявоземна прегръдка и започват да си правят своя път към слънцето. Минзухари, нарциси, зюмбюли, всички започват да перчат зелени листа над  студената земя. Колкото повече растения виждам, толкова повече пролетното настроение ме обладава.


Толкова е вълнуващо!! А на вас какво най-много Ви харесва през пролетта?