Във Великобритания съвсем наскоро бе проведена анкета, на основа на която са определени най-популярните песни от киното. В призовата петица влизат 2 песни от един и същи филм.


Композицията «You're the One That I Want» от филма от 1978 года "Брилянтин" се оказва най-популярната и прдавана песен, написана специлано за киното. В нея звучат гласовете на  ДжонТраволта и Оливия Нютон-Джон, които изпълняват и главните роли в този филм.

На пето място още една композиция от "Брилянтин" - "Summer Nights"

На второ място е песента "Love Is All Around" на групата "Wet Wet Wet", която е от филма "Четири сватби и едно погребение"  (Four Weddings and a Funeral) от 1994 г.

На трети място е посента на Стиви Уондър Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You от филма "Жената в червено" (The Woman in Red) (1984) Заради песента ли. заради филма ли, но се казва, че мъжете са луди по жени в червено, затова да погледнем дали имаме някоя червена рокля за такива ситуации или поне червен аксесоар.

На четвърто място е "I Do (I Do It For You)" в изпълнение на Браян Адмас  от филма "Робин Худ - принцът на крадците" (Robin Hood-Prince of Thieves), 1991 г.

Източник: ВВС.

Ако бъде направена такава класация за песни от бългасрки филми как мислите кои филми ще бъдат включени?

Двама, песен от Козия рог

Осъдени души

Адаптация

Хора и улици


Момчето си отива

Скъпа Моя Скъпи Мой


....

Нека да направим заедно нашата класация на любими филми от български филми