Дрехи от мляко

Дрехи от мляко
 

Когато си помислим за мляко, винаги ни идва на ум за приятна, бяла течност, с която приготвяме храна или я пием.Трудно е да повярваме, че вече може да се облечем в дрехи направени от мляко.Но това е реалност.Млечните платове  са създадени от 28-годишната немска  биоложка и моден дизайнер Анке Домаске от Хановер.Тя е  иноватор, чийто способности са намерили истинско приложение в областа на модата.

Домаске и нейният екип са намерили начин да  превърнат пресечено мляко в екологично чиста прежда по много лесен и чист начин. Те премахват  течността и  извличат  протеина, който се втвърдява и oт него правят нишки, които формират плат.Домаске  намира този процес очарователен:

"Млякото е недооценено само защото хората го приемат като хранително вещество,но от него може да се направи много повече  - млякото е прекрасна, естествена суровина. Специално качество на млякото е, че то има приятно копринено усещане. Тъканта е чудесна  и  е по-евтина от коприната".

"Това е най-удивителното нещо за мен: дрехите се усещат като коприна, но те ​​не оказват същото влияние върху околната среда като нейното производство, което зависи от пестициди и други неща. Този процес рециклира развалено мляко, което за съжаление съществува в изобилие", казва Дамаске.

Тя ще  продава своите модели за по-малко $ 290, което е впечатляващо, като се има предвид качеството и  направата на млечните тъкани.

Източник:

http://gizmodo.com/5824826/these-women-are-wearing-clothes-made-of-real-milk

5 Коментара

Mila Etropolski Отговори

Milk for clothing! This is truly green and organic!

Sylvia Nikolova

Ne sam sigurna kolko e "organic", no sas sigurnost e vpechatliavashto kato fakt.

Donka Nikolova Отговори

neverojatno, vpe4atlena sam

Antoineta Dji Отговори

XARECVA MI

Eleonora Bodurova Отговори

чудесата нямат край!

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.