Заредете гардероба си с пролетно настроение


В преходните сезони е времето, в което можем да си позволим максимум творчески експерименти, наслоявания, еклекика, но и стил. А последното, за радост, не е право пропорционално на цената. И скъпата дреха не е сама по себе си гарант за качество и успешен избор.


Дрехи от масовите марките си позволяват и знаменитости, като Кейт Мидълтън, Джиджи Хадид, Сара Джесика Паркър, Селена Гомес, Кейт Мос...
Важни са материите, които говорят много. В този ред най-новото са рокли и якета от неопрен, аксесоари /клъчове/ от плексиглас, фактурни /релефни/ материи и комбинации от груби с фини тъкани.
Добре е да имате един бейсик /базисен/ сет от деним + бяла риза или топ. Важно е и какъв ще е денимът. Добре е в гардероба ни да има един чифт изчистен класически деним в цвят индиго и вариант на бойфренд модел. Може да добавим и актуалната и този сезон пола от деним с копчета.
Една удължена връхна дреха също е добро предложение. Както и акцентираната с колан връхна дреха за стройните дами.
Акцент могат да бъдат атрактивната чанта, различните обувки, колието или модерният тренд с една обица.
Яркият цвят също може да е в тази роля - например точният нюанс жълто.
Добър вариант е и да вмъкнем освежителна нотка бяло - като акцент под формата на бяла дреха или аксесоар. Важното е дрехата да ни носи свежо пролетно настроение и да отразява вътрешното ни усещане за стил.
Това са съветите на модния експерт Фани Албайрак за тенденциите на пролет 2016, дадени за БНР.

снимка: fashionisers.com