Сватбената рокля - тенденции 2016


Сватбената рокля! Толкова емоции и желание има при нейния избор за да бъде един ден незабравим. Какви са тенденциите през 2016г. според предложения на дизайнерите от дефилетата на сватбени и откотюр тоалети. Разказва модния експерт Фани Албайрак за БНР. Забелязахме много варианти на такива от 2 части- бюстие /кроп топ/ и пола или имитацията им, но като цяло можем да обособим следните основни трендове:

  1. Шлейфовете, които присъстваха и в миналите сезони, но сега са повече от всякога и във всевъзможни варианти.

  2. Скъсената дължина на роклите в предната част, която осигурява комфорт при ходене.

  3. Друг от начините да загатнете и добавите дързост и сексапил в излъчването са моделите с високи цепки - често асиметрични и доста смели и определено не са за консервативни натури! Добавяме към тях и дръзките решения и дълбоките V - образни деколтета /от деколтетата е много актуален и модел лодка/.

  4. Още един начин да покажете плът е с прозрачните и транспарантни предложения , но като част от тоалета и толкова модерните ажурни дантели. Само трябва всичко да бъде добре дозирано.

  5. Дантелата е силен тренд като цялостно решение или присъстваща като детайл и акцент. Има и предложения с черна дантела.

  6. Заголеното рамо е от любимите женствени решения с доза нестандартен шик. Тук добавяме и онези модели с тънки презрамки и прав силует, които изглеждат семпли, но не са подходящи за всяка натура.

  7. Тоалети, които подлежат на трансформация са едни от хитовите предложения, заместващи тенденцията да се купуват по 2 тоалета. Могат да бъдат във вариант къса рокля + ефирна дълга пола, или нещо друго - по ваш избор.  1. Друг подходящ вариант е панталон в комбинация с полупола / той е в добра конбинация и с пеплум/. Това е един от най-интересните начини да бъдете прекрасна и различна едновременно. Такива модели някои дизайнери предложиха още през 2014година.

  2. Заслужените аплодисменти обаче са за тренда с принтове на цветя - графични, акварелни или крупни стилизирани, с ефект - бяло върху бяло, до ярки и много цветни десени и с букет живи цветя от мотивите на роклята.

  3. Като последен , но топ тренд, са онези "разцъфнали " рокли с релефните и много ефектни 3D цветя. Пришити на всевъзможни места и дори по аксесоарите, това е една от най-красивите и внушителни тенденции, която скоро няма да отшуми. Дори венчетата за коса са топ аксесоар, от основните за сезона и в тази стилистика.


И така.... след всички романтични и минималистични течения, нищо от традиционното в тази тематика не е престанало да бъде модерно. Но има и безброй очарователни варианти за различност и излизане от рамките на консервативното....И когато избирате тоалета си, не забравяйте, че ще танцувате!

История на сватбената рокля