Всеки моден сезон има своите особености. Вече ви разказахме за модните тенденции при бизнес облеклеклото за сезона есен-зима 2011/2012. Да се запознаем с цветовата палитра на сезона. Основна характеристика на цветовете на сезона са дълбоките, наситени цветове.

Да направим заедно увлекателно пътешствие в света на ярките цвтове, сдържаните оттенъци и различните десени.Вечната класика

Ян и Ин, шахмат, каре – съчетание на черно и бяло – вечната класика. Бялото отгоре, черното отдолу или обратното. Актуални са асамблите с панталон. За този сезон дизайнерите препоръчват да погледнем към мъжкия смокинг, който се съчетава великолепно с бяла риза или ефирна блуза.

Ако фигурата ви е по-пищна то хоризонталното цветово деление не е за вас. Изберете вертикално съчетание на чисти цветове. Не се ограничавайте само с дрехите, а изберете и контрастни обувки и аксесоари към вашия тоалет. Съчетанието на черно бяло в един предмет е хит този сезон.

Червеният цвят

Червеното е класика. Драматичното червено е цвят опасен, защото излъчва много енергия. През този сезон червеното може да се уравновеси в комбинация с черно. Такова съчетание е самодостатъчно и не изисква допълнителни оттенъци.

AMRA включи последните тенденции в роклята Batorouge - есенен цвят, есенен плат, есенна линия - керемидената вълнена рокля с минималистична линия, подходяща за причудливото променливо есенно време


Сивото

В цялото си богато разнообразие този сезон присъства и сивото. Главно се използва при създаване на класически и елегантен образ. Обърнете внимание на оттенъците на сивото, които позволяват да се акцентира на дизайна и текстурата на тъканта. Сивото се съчетава, както с кафяви и зелени оттенъци, така и с ярки цветове – оранжево или лилаво.

Бежово

Бежовото е чудесната алтернатива на бялото. Не е така контрастно, което позволява комбинации с различни цветове. Богата палитра от нюанси – пт пастелно до пясъчно – дава простор на фантазията. Бежово вълнено плато, бежово сако, офисни костюми – добавете още цветни акцентит към тези дрехи и всеки път като с магическа пръчица ще им продавате ново излъчване.

Цветове на есенни листа

Цветовете на есента са разкошни – цяла палитра от есенно злато до тъмните багри и в цялото си великолепие те присъстват в нашия гардероб. Оранжевите оттенъци (клен) създава позитивно настроение и в най-дъждовния и сив ден. Оранжевото може смело да се комбинира с различни оттенъци на кафяво, зелено и тъмносиньо.

Кафяво

Този сезон кафявото е представено от шоколадовите оттенъци. Кафявото много добре се съчетава с други основни цветове (черно, червено, бежово), така и с цветовете на есенните листа. Кафявото може да бъде доминиращ цвят в толате, може да бъде интегриран и като принт - например каре.

Кафявата рокля Camey на AMRA е началото на по-затворените модели, които влизат заедно с палтата и шаловете в есенния ни гардероб.


Ако не обичате ярки цветове избягвайте червеното. Иска се смелост да облечеш червена рокля или червено вълнено палто. Но експериментирайте с цветовете на есенната гора – тъмночервено, клонящо към бордо, цвят на рубин – чудесно се съчетава с бежово, кафяво, зелено, сиво.

Зелено

Зеленото като цвят е актуално. Изберете приглушени оттенъци на камиш или маслиненозелено. Тези цветове са подходящи за всеки ден, така и за бизнес облеклото. Най-подходяща тази гама на зеленото е за връхна дреха, сако или панталон. Ако искате по-ярък цвят – изберете дълбоките тъмноизумрудени нюанси – подходящи и за вечерни тоалети. Съчетава се с черно или синьо.

Зеленото е един от цветовете на сезона. Отбележете го с цветен акцент като колана Redia на AMRA.


Ясна графика

Лаконичните цветови блокове, повлияни от суперматизма (изразяване на реалността с прости форми (квадрат, триъгълник, кръг), които лежат в основата на всички др уги) предлагат неординарни решения за всекидневното облекло. Натурални цветове в съчетание с цветни петна акценти прави тоалета неповторим.

Игра в карета

Шотландското каре, тартан е актулано. Тъкан с рисунка на големи симетрични карета, получена чрез редуване на тесни и широки ивици различни цветове или на един цвят в два нюанса днес се среща не само в традиционната шотландска носия, ученическата униформа, но и в женския гардероб. Затова и този сезон са актуални и рокли, поли и палта на каре

Питони и акценти

Шарки на змийска кожа са върха на цветовата пирамида на сезона. Този ярък и своеобразен принт може да си го позволи не всяка от нас, защото привлича внимание, затова пък може да изберем обучки, колани или чанти с тоя принт.

Етномотиви

Фолклорът присъства. Затова и заглавната снимка е съчетание на есенните багри на дървета (рустифината) с типичния български "дувар". Въпрос е как ще завържем шала около главата или да включим мотиви и шевици в облеклото.

 

Тоалетите са представени от АМРА - магазинът се намира в центъра на София, в една от пресечките на Графа