Тенденции мъжка мода 2016

Тенденции мъжка мода 2016
 

  1. Кубинска яка. Този сезон една от основните тенденции можем да търсим назад към 1950-те и като вдъхновение от любимата риза с къси ръкави на дядовците ни. С повишаването на температурите ще ги виждаме все по-често по улиците, във варианта от тежък трикотаж и закопчаване тип оксфордски ризи. За тези, които не се страхуват да бъдат смели!



  1. Лятна сива зона или 50 нюанса сиво. Обикновено по-топлите месеци предполагат експлозия от цветове по модните подиуми, но за пролет-лято 2016 дизайнерите сякаш решиха с единодушие част от колекциите си в по-приглушена палитра. И така едно широкоспектърно сиво оглавява списъка като най-експлоатираните цветове за този сезон. Разбира се, това е един цвят, който всички хора имат в своя гардероб вече, но през следващия сезон освен че можете да носите всички нюанси сиво наведнъж, ще го видим с нова и по-иновативна текстура.

  2. Green -трендът е актуален в продължение на няколко сезона, но през този сезон е бумът. И ако преди това се виждаха зелени аутфитии в същия нюанс от главата до петите, но сега ще ги видим смесени или заедно. А ако не сте му луди фенове, можете да го използвате под формата на отделен детайл или малък акцент.

  3. Голямата тема "baggy trousers", или торбести панталони.Те бълбукат под повърхността в продължение на няколко сезона, но сега нахлуха и избухнаха като неудържима вълна от свободни кройки и това категорично са най- бързо развиващия се тренд във всевъзможни комбинации.

  4. Източни мотиви: основно под формата на принтове и бродерии по панталони тип пижама, якета бомбър, копринени ризи и дори пълни костюми с източни елементи като дракони, животни и цветя.

  5. Дънките : по-измъчени от всякога, полуунищожени, избелвани, разръфани, кърпени...и всичко в този ред, което се сетите. Ключов трик е денимът да изглежда носен и с най-смелите с кръпки и дупки.

  6. Анораците дъждобрани се завръщат : за време като сега, какво по-подходящо и удобно?! Това е тренд, който ние приветстваме, защото отива на всичко, което вече притежавате.

  7. Бейзболната шапка вече не е просто запазена територия на американските спортисти. Въпреки това, забравете за всичко познато до сега и гледайте да е направена от луксозни материали като кожа, велур, екзотични кожи и предназначена да се носи също толкова лесно с вашия костюм, както с вашите уикенд дънки - и трябва да се носи с козирката напред през цялото време.

  8. Велурено яке с цип: и особено двуслойните комбинации. Всички настроения от седемдесетте години имаха своя пик преди година, така че ако обмислете дали ви се инвестира във велурено яке за лятото, но пък ние лично сме пристрастни... Друг елемент, в който трябва да се инвестира е анцуг с цип, стил скачач, който видяхме да се носи по различни начини: под костюми или като горен слой и е нашият личен фаворит, особено завързан около кръста по залез слънце.

  9. Раницата. Дори мъжете традиционалисти, вече могат да влязат с раница и в заседателната зала. А дизайнерите, които играят с форми, размери, повърхности и материали, поставят жанра на нова плоскост.

  10. ДА на чорапите със сандали!!! Но не навсякъде. Макар да имаше почти на всяко модно шоу, дори и най-консервативните италиански модни къщи показаха сандали с чорапи, носени заедно и комбинирани дори с по-раздвижени класически панталони и костюми. В стилистиката - весел немски турист.


За актуалните тенденции в мъжката мода разказва модният експерт Фани Албайрак за

 

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.