Модни цветове на есен 2017

Модни цветове на есен 2017

Модните цветове на есен 2017 според Pantone


Цветът на 2017 е свежо зелено (greenery)


Какви ще бъдат модните цветове на есен-зима 2017-2018 г? Кой цвят ще бъде избран за цвят на 2018 г. през декември?


Традиционно компанията Pantone Color Institute предоставя своите прогнози за актуалните тенденции в цветовете за предстоящата година или сезон.
Базирайки се на настоящи социални и икономически явления, на климатични и природни феномени, на модата в киното, в изкуството, в туристическите тенденции, анализаторите на компанията създават палитра от подходящи нюанси в цветовете за дрехите, козметиката, аксесоарите.
Нека хвърлим поглед към прогнозите на цветовите експерти на Pantone за настъпващата есен 2017.

color 17 GRENADINE
GRENADINE - Сгряващ коктейл от цитрусови и червени плодове създават този топъл и интензивен цвят. Жените с топли и ярки цветове излъчват красота като Анджелина Джоли. Съчетайте с бижута в жълто и златно.

color 17 TAWNY PORTTAWNY PORT - Това е цвят от палитрата на есента между бордо и тъмно кафяво, идеален за кехлибарен тен, като този на Блейк Лайвли. Той се съчетава красиво с бижута в жълто и златно.

color 17 BALLET SLIPPERBALLET SLIPPER - Това означава "танцови обувки" и всъщност този цвят напомня класическите танцьорки и тяхната женственост. Този много деликатен цвят е перфектен за ефирни жени като Гуинет Полтроу. Съчетайте със сребристо или хладно розово.

color 17 BUTTERUMBUTTERUM - Това е топъл и неутрален цвят, вечен като палтото от камилска вълна, което уютно ни прегръща през есента. Идеален е за червенокоси жени като Джесика Частейн.

color 17 NAVY PEONYNAVY PEONY - Това синьо подхожда особено много на жените с матова кожа, като Салма Хайек, но също и много блондинки биха могли да го носят. Най-подходящото съчетание през есента, препоръчано от експертите на Pantone е с бордо и лилави нюанси.

color 17 NEUTRAL GRAYNEUTRAL GRAY - Това е перфектният неутрален цвят на Pantone Fall 2017. Той е красив в богати и блестящи материи от сатен до кашмир. Идеален е за жени с хладна и деликатна кожа, като Даян Крюгер, Кейт Мос или Лара Стоун

color 17 SHADED SPRUCESHADED SPRUCE - Това е особен нюанс на бензиново синьо.Добре се съчетава със златни нюанси или с коралово червено. Особено подходящ е за жени с кехлибарен тен на кожата като Елизабет Каналис.

color 17 GOLDEN LIMEGOLDEN LIME - Друг интересен и ярък цвят от плитрата Pantone Fall 2017. Съчетава се страхотно с всички златни нюанси и по-конкретно със злато. За блондинките или брюнетките основното изискване е да имат топъл тен.

color 17 MARINAMARINA - Технически, това е студен цвят. Но притежава яркост, която изглежда страхотно при жените с топъл тен, особено ако са руса или червенокоси. Съчетава се страхотно с всички оранжеви нюанси.

AUTUMN MAPLEAUTUMN MAPLE - Познавате ли прекрасния цвят на кленовите листа? В топлите сезони стои невероятно с кожени дрехи, а през студените месеци - с велур. Забранен е за тези, които имат порцеланова кожа, идеален за онези, които имат кехлибарена кожа.

Източник: Pantone Fall Colors 2017: pick yours!
https://www.rm-style.com/en/pantone-fall-colors-2017-pick-yours/

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.