Легендата:
"Има една легенда за птичката, която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго земно създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой, докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клонки, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре, извисена над своята агония, надпяла и чучулигата, и славея. Възхитителна песен, заплатена с живота. Но целият свят притихва, заслушан, и дори Бог на небето се усмихва. Защото най-хубавото се добива само с цената на голяма болка… или поне така е според легендата".


Безспорно това е един от най-красивите и романтични цитати от книга... „Приците умират сами“ разказва вълнуващата и незабравимата история на една невъзможна любов – тази между красавита Меган и свещеника Ралф де Брикасар.

Книгата:
Благодаря на Колийн Маккълоу за книгите
За птиците умират сами, за книгите за Древен Рим (historical series Masters of Rome)

Каква е философията на Колийн Маккълоу?
– Винаги продължавай да се бориш. Ще стигнеш до финала накрая. Ако се откажеш… не вярвам в Бог, но знам, че това, което Бог мрази най-много, са тези, които се отказват, затова не бъдете такива. Това е най-важното. Ако случайно има Ад, там ще отидат точно отказващите се.

Филмът:
През 1983 г. по книгата бе създаден сериал, който докосва зрителите и днес. Това е една от най-успешните продукции на Австралия и до наши дни. 35 години след създаването му ,той продължава да предизвиква емоции във феновете си.


The Thorn Birds Птиците умират сами

Артистите от "Птиците умират сами" 35 години по-късно:
Времето е оставило своя отпечатък върху актьорите, изпълнили главните рокли, но те са съхранили невероятното си излъчване и продължават да се радват на обичта на почитателите си.Днес Ричард Чембърлейн е на 84 години. Той има десетки роли в игралното кино. Освен като актьор, той се изявява и като певец, художник, писател и продуцент.
През 2004 г. той написа автобиографичната книга „Разтърсваща любов”, в която официално обяви, че е хомосексуалист. Това даде допълнителен тласък на кариерата му и бе ангажиран за още много роли.
В момента живее в САЩ. Иначе едва ли някога ще забрави ролята си в „Птиците умират сами“ - всяка седмица е получавал около 12 000 любовни писма от фенкиРейчъл Уорд познаваме като Меги. На снимачната площадка тя се запознава с Брайън Браун, който беше неин екранен съпруг.
Двамата се женят малко след края на снимките и до днес са щастливо семейство. Рейчъл и Брайън имат продуцентска къща в Австралия.
Днес Рейчъл е на 60 години, има три деца и не се е снимала в сериали от 2007 г. Работи като режисьор и писател.

снимки: 2 на артистите днес: Gettyimages