Романтични филми за силата на истинската любов

Романтични филми за силата на истинската любов
Любовта. Толкова много е казано за нея. Толкова много книги, толкова филми. И ни се иска да има още и още, защото е нещо, което ни се иска да се случва, да е истинско и вълнуващо. Романтично бленуване посред бял ден, еуфория, безсъние, луд копнеж, усещане, че ако не цялата вселена, то нашият свят е концентриран в любимия човек...

25 филма за потресаващи любовни истории


Любовта е неизчерпаема и вечна тема за филмовите режисьори, които съумяват да пресъздадат на екрана перфектните взаимоотношения в много различни и трудни ситуации. Всеки път, когато гледаме подобни филми, поемаме дълбоко дъх и си казваме: "Защо не може и ние да изживеем нещо подобно"?
Защо не?

Това са 10 романтични филма, които ни показват силата на истинската любов:

"P.S. I Love You" / "P.S. Обичам те!"
Холи Кенеди е красива и умна млада жена, щастливо омъжена за голямата си любов – страстния и забавен ирландец Гари.
Когато съпругът й умира от мозъчен тумор, животът на Холи губи всякакъв смисъл. Но преди смъртта си Гари е подготвил редица писма, адресирани до неговата любима, които ще я изведат от скръбта и ще й покажат пътя към бъдещето. Водена от написаните слова, Холи предприема пътуване към преоткриване на брака, приятелството и това как силата на любовта може да превърне смъртта в начало на нов живот."The Notebook" / Тетрадката
Като тийнейджъри между Али и Ноа започва вихрено ухажване, което скоро преминава в нежна интимност. Младата двойка бързо е разделена от богатите родители на Али, които настояват, че Ноа е подходящ за нея. Минават няколко години и когато се срещат пак, страстта им отново избухва, като принуждава Али да избира между зова на сърцето повелите на класата си.
Тази красива приказка има особено значение за по-стар господин, който постоянно чете вечната любовна история на възрастната жена до него. Базиран на литературния бестселър на Николас Старк, „Тетрадката” едновременно ще стопли и разтърси сърцето ви, и ще ви заплени със съкрушителната си емоционална сила."The Fault in Our Stars" / "Вината в нашите звезди"
"Вината в нашите звезди" въобще не е лек филм. Той изобразява смешното и трагичното в това да си влюбен и на крачка от смъртта. Все пак младите Хейзъл и Огъстъс решават да поемат риска да бъдат щастливи. И го правят."Moulin Rouge"/ "Мулен руж"
В този романтичен мюзикъл всичко е пищно, луксозно, мащабно. Париж е мястото, където човек може да срещне истинската си любов, както и да преживее вълнуващи емоции и незабравими мигове. Една история за истина, красота и свобода и за двама души, които се обичат лудо. Любовта е толкова всепоглъщаща, че дори самата смърт трябва да почака и да даде на двойката повече време. Да трудно е човек да се върне в скучния свят след такава история!

"The Fountain"/ "Изворът на живота"
Това е една от най-докосващите и красиви любовни истории. Главният герой е готов да направи всичко, за да спаси умиращата си жена. Той се отправя да търси древен майски храм, в който се намира "Дървото на живота", което ще излекува любимата му.

"Chocolat" / "Шоколад"
Човек трудно може да промени предразсъдиците на дадено общество, както и да направи местните по-щастливи с малки и прости неща. Но Виан – главната героиня в този филм - успява. Тя е млада, привлекателна и надарена с таланта да прави сладкиши. Отваря местна сладкарница и предлага на всеки клиент това, което би могло да му хареса. Един ден тя среща загадъчния Ру. Той не е просто обикновен човек – а истински бунтовник, грижовен и мил.

"Sweet November" / "Месец любов"
Забързано ежедневие и делови срещи. Така преминава един "нормален" ден на Нелсън. Но една случайна среща с мистериозната Сара променя завинаги живота му. Само необикновено момиче като нея може да достигне до сърцето на този човек. Тя впечатлява Нелсън, както със силата, така и с крехкостта си.

"Me Before You" / "Аз преди теб"
Ярките хора "светят" в тъмни времена. Луиза е като празник в живота на Уил - тя носи странни цветни облекла и има необичаен поглед към света. Понякога всички ние трябва да срещнем такъв човек, който вярва в себе си. Хора като Луиза, които ще ви накарат да се почувствате уверени и ще придадат истински смисъл на живота ви.

"Love Me If You Dare"/ "Детски игри"
Възрастните не играят детски игри, но героите от този филм не могат да спрат да го правят. Трудно е човек да си представи такава луда връзка в реалния живот. Единственото нещо, което те обожават, е да правят лудории. Бихте ли задали следния въпрос на човека, когото обичате: "Хайде да се срещнем след 10 години". А можете ли да спазите обещанието си?

"One Day" / "Винаги в същия ден"
Те се познават от гимназията и са приятели повече от 20 години.
Ема е умна, интересна и винаги готова да се притече на помощ. Декстър е красив, безотговорен и винаги се нуждае от съветите й. Той й разказва за всяко момиче, което му разбива сърцето. А Ема го подкрепя, макар че се бори с болката от несподелената си любов. Те винаги търсят алтернативни начини и не се осмеляват да си разкрият взаимно истинските си чувства. В реалния живот често изглежда, че всяко щастие е крехко и не продължава дълго време.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.