Дълбокото деколте помага

Дълбокото деколте помага

Дълбокото деколте помага на жените в търсенето на работа


Жените може да изпипват автобиографията си до най-дребните детайли и да прилагат всякакви дипломи, но за да бъдат поканени на интервю за работа, понякога е достатъчно само да се снимат с дълбоко деколте, установиха френски учени.

Снимката с голямо деколте увеличава шанса на жените да бъдат поканени на интервю за работа 19 пъти, а и след това да бъдат назначени.

Учените от Сорбоната в Париж са направили изследването си с цел да установят каква е ролята на дрехите в процеса за наемане на работа. Те са използвали приличащи си жени със сходно написани автобиографии, които са кандидатствали за 100 роли, облечени консервативно, и за други 100 роли, заснети в по-разкрепостени дрехи. Експериментите са продължили три години.

Жените са кандидатствали за всякаква работа – от продавачки до счетоводителки. Предпочитанията към дълбоките деколтета се проявявали навсякъде.

„Резултатите са доста шокиращи и отрицателни, но не са обезателно изненадващи“, твърди авторът на изследването д-р Севаг Кертешян. „Те показват, че трябва да бъдат направени допълнителни изследвания“.

Източник: в. „Дейли мейл“

Снимка: Getty/Guliver - Кино легендата Мерилин Монро (1926-1962) заема лидерското място в класация за най-изящно деколте, направена във Великобритания.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.