Вие сте по-красиви, отколкото си мислите

Вие сте по-красиви, отколкото си мислите

15 научни доказателства


Човешко е да смятаме, че външността е нещо много важно. Но, застанем ли пред огледалото, започваме да се оглеждаме с критичен поглед и виждаме предимно недостатъци. Знаете ли обаче, че сте много по-привлекателни, отколкото си мислите?

Ето няколко научни доказателства, които ще ви помогнат да се видите с други очи

1. Редица изследвания до момента доказват, че хората не са в състояния достоверно да оценят своята привлекателност. Пак според резултатите от тези изследвания, другите ви виждат средно с 20% по-привлекателни, отколкото вие мислите.

2. Личността играе важна рола в това, което другите намират за привлекателно у вас. Интелект, чувство за хумор, начинът по който се обръщате към другите – всичко това в значителна степен влияе на вашата привлекателност в очите на другите.

3. Именно по тази причина, колкото повече опознаваме някого, толкова по-красив ни изглежда.

4. Нашето поколение е по-привлекателно от предходното заради естествения подбор. Това означава, че се явяваме най-прекрасната „порода” хора от всички, създавани в историята на човечеството. Което означава, че...

5. ...ако имаше начин да се върнете в миналото, щяхте да имате тълпи от поклонници.

6. Това, което смятаме за красиво, се променя с времето. И това, което сега минава за привлекателно не е било такова преди 50 години.

7. Красотата е относително понятие - във всеки един отделен случай.

8. В днешно време момичетата губят средно около 5 часа седмично в правене на селфи и опити да създадат снимката, на която най-много се харесват.

10 правила за селфи с най-много лайкове


woman flower pix 5 lavanda

9. Това, доколко добре изглеждате на фотография зависи не толкова от външния ви вид, колкото от подходящ ракурс, осветление и пр..

10. Почти никой не се харесва на снимка, защото сме привикнали да възприемаме образа си, който виждаме в огледалото.

11. Лицата на повечето хора са несиметрични и това е една от причините да намираме отраженията си на снимките за странни и непредставителни. Не си даваме сметка, но всъщност виждаме трансформирани, „обърнати” от камерата половини на нашето лице.

12. Напълно симетричните лица не винаги са най-привлекателните.

13. Много от общопризнатите за най-красиви знаменитости имат несимерични лица.

14. Понякога не ви харесва как изглеждате в огледалото, защото мозъкът ви се фокусирате върху недостатъците си и те започват да ви се струват много по-забележими, отколкото са в действителност.

15. Изследвания показват, че усмихващите се лица се възприемат като много по-привлекателни от останалите. А всеки от нас се усмихва поне веднъж на ден.  Което пък означава, че сте много по-красиви, отколкото смятате, защото другите виждат вашата усмивка много по-често, отколкото вие самите.

По материали от Little Things, на Бг manager.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.