Да върнем вярата в доброто

Да върнем вярата в доброто
Първият учебен ден през 2014 г. в цялата страна ще бъде различен. Няма да има цветя за учителите, защото родители, ученици и учители от десетки училища ще даряват пари за пострадалите вместо за цветя на преподавателите.

Няма човек, който да успее да си представи 15 септември без цветя – те са израз на уважение към учителя.

"Учителите няма да се обидят, ако за тях няма цветя, но за децата няма да е празник, особено за децата, които отиват в първи клас", казва образователният министър Румяна Коларова.

Букет, цвете или цвете в саксия за първия учебен денКакво мислите вие по въпроса?

Идеята тръгва първоначално от шуменското СОУ "Сава Доброплодни". Към нея се присъедини асоциацията на частните школа. Тя отправи призив към всички свои членове за подобни дарения.

Идеята е на 15 септември на входовете на училища и детски градини да бъдат поставени урни, в които децата да пускат сумата, предназначена за цветя за любимия учител. Набраните средства ще бъдат преведени на основно училище "Цанко Церковски" в Мизия и ще бъдат предназначени за обзавеждането на една класна стая за първи клас.

Дарения за наводнените райони заедно с първия звънец ще събират и държавните и общински училища. Инициативата е на сдружението на директорите и е най-мащабната подобна инициатива в българското училище. Името й е

"Да върнем вярата в доброто"


Час на класа с това мото ще се проведе навсякъде на 16 септември. Във всяко школо още на 15 септември ще бъдат създадени инициативни комитети, в които влизат учители, синдикати и ученици. Те ще контролират събирането на средствата, което трябва да приключи на 19 септември. На 23-ти всички събрани пари ще бъдат разпределени за наводнените райони.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.