4 начина да не отлагаме днешната работа за утре


Може би сме свикнали повече да мислим, отколкото да действаме, или пък ни липсва достатъчно мотивация, но често пропускаме добрата възможност, просто, защото не умеем да я разпознаваме или не сме готови да й отговорим.  Да се подготвим за следващата среща с тези 4 ефективни способа, които ще ни помогнат винаги да казваме „Да” на възможностите и да не отлагаме това, което можем да свършим още сега.

  • Най-важното – доброто настроение!Нищо не се получава добре, ако го правим без настроение или без желание.  Зарадвай се с нещо и ще е по-лесно да си готов за подвизи. Най-трудното е да започнеш, след това трябва просто да не спираш и всички проблеми се решават по-лесно. Сложи позитивно начало на делата, които не те радват особено и те ще станат малко по-приятни.

  • Във всяка неприятна ситуация - действай!Ако изпитваш силна съпротива, но трябва да действаш, престани да се съжаляваш и решавай задачата на принципа «Раз-два-три». Помисли какво трябва да направиш, брой до три и решавай проблемите на един дъх. Колкото по-дълго мислиш, толкова по-сложно става да го направиш и да се разделиш с това веднъж завинаги! Пред теб е само свободата, действай!

  • Започни както искаш, само реши!Когато и идея си нямаш откъде да подхванеш натрупалите се задачи или проблеми, „изплувай” от тях и ги огледай от всички страни. Посъветвай се приятел, колега, родител – може да се окаже, че някой от тях има изненадващо добър план. Може да последваш примера с будилника – когато алармата звъни по-рано от времето, в което трябва да станеш и щом отвориш очи, с радост установяваш, че имаш още време да подремнеш. Опитай същото и с работата, свърши една част от нея, порадвай се на този моменти и ще видиш как ще се намерят още сили да продължиш!

  • Анализирай и пак анализирай!Ако се налага периодично да изкачваш трудни върхове, то преди всяка начало си спомняй как е било предишния път. Анализирай опита от миналото и навярно ще откриеш по-кратки пътища до успеха, за които преди не си се сещал.