В плен на самозаблудите

В плен на самозаблудите

Най-честите оправдания, заради които не ни се случва нещо хубаво


Основната причина да не постигаме личен напредък - финансов или друг, се корени в самите нас и в мисленето ни. Хиляди способни личности по света държат в себе си негативни вярвания, които ги възпират да им се случи нещо хубаво.

За да бъдете успешни, трябва да разпознаете лъжите, с които се самозаблуждавате, и да се отървете от тях. Това са мисли, които са минавали през главата на всеки човек - важното е да ги усетим, да ги овладеем и неутрализираме. Какви са? Някои от най-разпостранените са:

"Не знам откъде да започна сега". Човек трябва да бъде оптимист, да има надежда и да започне все от някъде в хаоса и липсата на ориентация. Важното е да започне и да спре да се възспира с тази мисъл.
"И това ще стане , скоро ... малко, по малко" така се пее в песента хит на лято 2017, която превъртя всички рекорди

"Да, ще започна това от утре". Днес е първият ден от оставащата част от живота ви. Най-често отнема точно толкова мисловна енергия да започнем, колкото да се оправдаваме.

"Сега не съм готов за успех". Да вярваш, че позитивната промяна е възможна, е това, което прави промяната възможна. Не позволявайте начинът, по който говорите на себе си, да ви вкара в капан. Помнете - кажете ли го, става вярно.

"Много е късно вече, изпуснах шанса/ този момент за мен си отиде". В момента, в който си кажете, че сте твърде стари, се обричате на провал. Историята познава хиляди страхотни примери за късен грандиозен успех в различни аспекти. Само няколко примера: Световноизвестната авторка Джулия Чайлд публикува първа книга през 1961 г., когато е на 48 години. Основателят на McDonald's Systems, Inc. Рей Крок пробива в бизнеса на 52. Полковник Сандърс основава международния гигант KFC на 62...

Как се постига цел? С отговор на следните въпроси: Какво трябва да предприема, за да направя тази цел реалност? Какви промени трябва да направя днес? Какво отлагах, което знам че трябваше да направя отдавна?

"Просто не мога да намеря време и за... ". Това е може би най-честата самозаблуда, която си позволяваме да ни държи в плен. Ние всички имаме време и независимо дали ви се вярва или не, имаме повече време, отколкото си мислим.

"Близките/ приятелите ми нямат отношение". Повечето истории на успеха обаче започват с някой, който се е обградил с правилните хора. Покойният предприемач Джим Рон някога е казал нещо, с което продължава да бъде често цитиран: Човек е средно аритметичното от 5-имата души, с които прекарва най-много време.

автор: Тони Робинс - известен американски лектор, консултант, бизнес стратег и автор на бестселъри.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.