Не всичко е пари


Познато нали?! Парите може и да са необходимо условие, но не са достатъчно за да бъдем щастливи.
Лили Иванова „Не всичко е пари, приятелю“, money is not everythingМного хора си представят, че ако печелят повече, ще станат по-щастливи и ще има по-голямо разбирателство в семейството им. Мислят си, че без финансовия стрес не биха имали толкова много причини да се карат с близките си.
Моят опит ми показа, че това е заблуда. Убедих се, че човек може да бъде много нещастен с партньора си без значение колко пари получава и дали личното му благосъстояние се подобрява.
Не казвам, че парите не правят живота различен. Естествено, качеството му се повишава когато сме подсигурени с тях. Но да имаш финансов ресурс не е гаранция за живот в хармония. По мое мнение има няколко неща, които не могат да се променят към по-добро с пари.
Очакванията за бъдещето и ценностите. Ако откриете човек със същите като вашите, бягайте при него и се борете да останете, защото те не се променят при никакви финансови успехи и лихви.
Общуването. Успехът се корени не в наличната сума в банковата сметка, а в нагласата да бъдеш отворен към всякакви други хора, които срещаш в живота си; в желанието да се свързваш с тях и да се учиш от делата им. Тази нагласа не опира до пари.
Партньорството. То се основава на компромиса, доверието и приятелството. Или го има, или не. Често се изпитва в хода на брака, когато половинката застава до теб в трудни моменти. Колкото и да печелим, да имаме свестен човек до себе си е повече от богатство.
По идея от статия на Нийл Франкли - финансов консултант, в Wealth Pilgrim и Business Insider