Шведското супердуо Roxette ще изнесе концерт в София на 17 юни 2015 г.

Мари Фредриксон и Пер Гесле, по-известни като Roxette, са на върха на музикалните класации вече близо три десетилетия. Двамата идват за втори път у нас. Концертът им ще бъде в зала "Арена Армеец".

Невероятно е да сме отново на световната сцена. Реакцията, която имахме от публиката през всичките тези години, е изумителна и едва ще дочакаме да се срещнем с феновете си отново. Очакваме с нетърпение да се видим в Европа!, споделят Мари и Пер.

Изминаха 25 години от големия пробив на Roxette с хита The Look, превзел върха на класацията за сингли на Billboard през март 1989-а година. Listen To Your Heart, It Must Have Been Love и Joyride също се подредиха под номер 1 в Америка, което утвърди Мари и Пер като една от най-големите поп банди на всички времена. 

След дълга пауза, през която Мари Фредриксон се лекува от рак, тя се събра отново с Пер Гесле през 2011-а година. С последния си албум Charm School и сингъла She`s Got Nothing On (But The Radio) двамата отново окупираха първите места по световните класации. Турнето, последвало този албум, ги отведе на два пъти по целия свят, като групата свири пред 1,5 милиона души на 153 концерта. Сред тях бе и паметната им първа изява у нас – на 29-и май 2011-а година на стадион "Георги Аспарухов".

 

Roxette са продали над 75 милиона албума.

Билетите за концерта на Roxette в София ще бъдат на изключително достъпни цени от 50 до 120 лева. Продажбата започва на 17 декември (сряда) 2014.