ПалкохолАлкохол на прах с пет вкуса ще се появи на пазара в САЩ през лятото на 2015 г.
Алкохолът на прах се нарича Палкохол, което е съкращение от английски "алкохол на прах" (powdered alcohol). Изобретен е от компанията Палкохол от щата Аризона.


Продуктът беше одобрен първоначално още през април 2014 г. от американските власти. Малко след това беше спрян заради проблеми в опаковките и етикетирането, които производителят се съгласи да отстрани.На 10 март 2015 г. Палкохолът получи окончателно одобрение за пускане в продажба от американските власти. Той ще се предлага в пакетчета и е достатъчно едно пакетче да се разтвори в 15 сантилитра вода, за да се превърне в алкохолна напитка с пет различни вкуса, сред които на порторикански ром, водка, Маргарита, Космополитън или Лемън дроп.

powdered alcohol
Според властите на осем американски щата обаче продуктът е прекалено опасен, тъй като може да причини незабавно опиянение. Властите се притесняват и от това, че младежите могат да злоупотребяват с него и дори да го смъркат като кокаин. Ето защо Палкохолът беше забранен в щатите Аляска, Луизиана, Небраска, Пенсилвания, Южна Каролина, Върмонт, Вирджиния и Масачузетс, броени дни след като беше разрешена търговията с него.