GoBIO 2015


Кога: 17 май, неделя, от 10:00 до 18:00

Къде: София, комплекс „Макси“ на бул. “Симеоновско шосе” 110.

Какво: фестивал GoBIO, вход свободен, след предварителна регистрация на сайта www.festival.gobio.bg

Здравословният начин на живот намира все повече привърженици. Все повече стават и събитията посветени на темата. През месец май се провеждат няколко такива в София, за които знаем и планираме да посетим.

Еко-занаяти на фестивала GoBIO


Популярни личности като Виктория Терзийска от „Мастило“, Дидо от „D2“, Мария Грънчарова, Ваня Щерева, Яна Грудева, Константина Живова и Тео Койчинов ще застанат начело на атрактивни еко работилнички и ще демонстрират най-различни занаяти и тънкости от сферата на природосъобразния начин на живот: печене на хрупкав домашен хляб, приготвяне на домашна козметика и био-десерти, подбор и декорация на камъни, според философията Фън шуй, изработване на бижута, освежаване и „връщане към живота“ на старите вещи. Тези и много други атрактивни уъркшопи ще бъдат разположени в специалната експо-зона на фестивала GoBIO.

В нея посетителите ще могат да разгледат и множество специализирани щандове, които ще предлагат разнообразни стоки и услуги, свързани с хармоничния и здравословен начин на живот. Паралелно с дейността на еко работилниците, в рамките на GoBIO фестивал 2015 ще се проведе и дискусионен форум, по време на който редица изтъкнати специалисти от областта на здравословното хранене, балансирания живот и алтернативната медицина, ще запознаят публиката с най-новото и интересното от тези сфери.

Темите тази година са

  • „Натуралната, био и веган козметиката за хората и за дома“ с лектор д-р Светла Николова,

  • „Може ли истинската храна да ни разболява?“ на Надя Петрова,

  • „Хранене за алкално-киселинен баланс“ с водещи лекцията д-р Райна Стоянова и Албена Тонкин,

  • „Модерният човек – баланс в храната и живота“ с Магдалена Пашова,

  • „Хомеопатия в ежедневието - как да си помогнем при стрес и често срещани заболявания“ с лектор д-р Мариян Иванов.


Публиката ще може да участва и в спортни практики като йога, пилатес & fit ball, комбат екстрийм, инсанити, тай чи и зумба. За най-малките пък е предвиден специален детски кът с куклен театър и много изненади. Константина Живова пък ще покаже на всички родители как лесно да приучат своите малчугани да хапват плодове и зеленчуци на специалния Карвинг за деца.