Защо тази снимка покори Интернет?


Зa да се появи една снимка в много големи медии, снимка на която има малко дете тя трябва да разказва история и да въздейства силно. Такава е и снимката на малко момиченце,  което лежи в сърце от спринцовки.

bebe invitro

Фотографията е публикувана във Facebook на страницата на Sher Institute – една от най-големите клиники за изкуствено оплождане в САЩ, – след като майката на детето, Анджела, най-накрая успява да забременее за втори път след тежка терапия, продължила година и половина.

Sher Institute пишат: „Уау, каква снимка! Благодарим на Анджела, която показа какво значи истинската любов, вложена в създаването на това прекрасно малко момиче.”

Фотографията е споделена хиляди пъти, а под нея родители от цял свят разказват историите си за опитите да заченат дете, което да е биологично свързано с тях.

Според д-р Молина Даял, лекар на Анджела, без дори да показва медикаментите, необходими за успешно оплождане, изображението успява да илюстрира физическите и емоционалните трудности, преживени от хората, които не са имали друг избор освен ин витро терапията.

„Спринцовките бяха лесната част”, разказва Анджела. „Емоционалната борба, възходите и паденията бяха истински трудните. Бях необвързана и дълго време чаках подходящ партньор. Когато той се появи, вече бе станало твърде трудно да забременея.”

Други родители също разказват историите си в знак на подкрепа.

„Моите ин витро бебета вече са на 11. Чувствам се благословена, че съм тяхна майка”, пише една жена до снимка на своите тризначки.

Друга потребителка коментира фотографията на Анджела така: „Дори не казах на съпруга си какво е това, просто му подадох телефона. Видях сълзите в очите му, докато си спомняше безбройните нощи, в които ми биеше инжекции 4 години поред.”