История за любов и планинарство

История за любов и планинарство
Животът е труден и негативните новини винаги ги има, защото те са неизменна част от него, но има и истории, които стоплят сърцата, припомнят за хубавите неща и затова се споделят от хиляди българи. Често това са обикновени истории за обикновени хора, които достигат до нас, докосват ни, променят ни.

Такъв пример е и тази със 78-годишен дядо и 73-годишната му съпруга, изкачили връх Вихрен хванати за ръце.

Тяхна снимка е споделена от Ваня Янева - внучка им, във Facebook групата "Планинари" и трогна мнозина, а също и нас.

istoria za lubov i planinarstvo

История за любов и планинарство, която трогна хиляди


Още думи са излишни, защото всичко се казва в написаните от Ваня редове над снимката:

"Той е на 78. Тя - на 73. Качиха се заедно на Вихрен ето така, ръка за ръка...През казана. Баба ми и дядо ми са заедно 52 години. Това е любов. И всичко казано тук е излишно. Няма дума, която да опише 52 - годишни любов, уважение, разбирателство и доверие. Той не я пусна и за миг, когато я беше страх и и беше трудно. Тя не спря да върви напред, за да не стъпи той на грешно място. Двамата заедно доказаха, че всичко е възможно. Стига да повярваш, стига да бъдеш сигурен, че плътно до теб бие още едно сърце!".

Това е линк към снимката в група Планинари

vihren kozi 170708

Двете снимки са направени в Пирин в района на Вихрен на 8-9 юли 2017 г. Вероятно това е и денят в който се е качила възрастната двойка, били сме заедно там на едно място.  Козите са снимани на 9 юли сутрнта по изгрев слънце на самия връх - снимката бе публикувана в групата с описание - Семейна разходка по изгрев.


Ходим по планини. На Вихрен може и по няколко пъти в годината. Най-силният момент, който съм срещала - по пътеката от хижа Вихрен към върха вървеше много възрастн ажена, почти на 80-години, подкрепяна от сина си. Това беше нейното последно изкачване към върха, отиваше да се сбогува с върха.

Пожелавам си някой ден, преди края, да мога още веднъж да кача върха, да погледна от високо, и ако може да бъде с бащата на децата ми.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.