15 неща, които никога не трябва да споделяте с друг човекДа споделиш нещо, което имаш, с човека до тебе по принцип е прекрасно. Съществуват обаче някои неща, които просто не трябва да делите.
И то не защото сте егоисти, а точно обратното - защото така ще предпазите както себе си, така и хората до вас. Ето няколко примера за това.


1. Четка за зъби. Знаете, че устата е най-мръсната част от тялото ви, нали? Защо тогава искате да споделите нещо, което е било там, с друг човек? Простият отговор е "Не го правете", четките са пълни с бактерии.

2. Слушалки за музика. Представете си как ги ползвате, докато тренирате във фитнеса или тичате в парка. Те са изпотени, мръсни и не трябва да попадат в чужди уши.

3. Самобръсначка. По тях не само остават косъмчета от предишното бръснене, но и мъртви кожни клетки, които съдържат бактерии. Това е последното нещо, което искате да допрете до лицето си, да не говорим, че понякога има случаи на пренасяне на заболявания, които се предават по кръвен път.

4. Рол-он дезодорант. Остатъците от бактерии и пот дори не са единственото нещо, което се съдържа там.

5. Сандали. Ако търсите сигурен начин да хванете гъбички, сандалите са вашият избор.

6. Балсам за устни. Това е категорично "Не", защото така може да пипнете какво ли не, включително и много вирусни инфекции. (Спомням си веднъж на ски дадох балсама на човек на който му се бяха напукали устните. След това го хвърлих!)

7. Паста за зъби. Спомняте ли си за бактериите, за които говорихме, когато стана въпрос за четката за зъби? Същото се отнася и до пастата, тъй като най-често изстискваме паста директно върху влакната на четката.

8. Гъба за къпане. Тези неща са пълни с бактерии, мъртви клетки и какво ли още не. Най-добре ги сменяйте всеки месец.

9. Обеци. Чрез тях може да хванете някоя предавана по кръвен път болест, тъй като дупките за уши всъщност са чисто и просто рани. Дори ако сте ги носили с години, по-добре ги пазете само за себе си.

10. Крем за лице. Когато някой бръкне в кутийката с вазелин или крем за лице, той автоматично я замърсява с нови бактерии, затова се придържайте до собствените си аксесоари.

11. Сапун. След всяка употреба сапунът става все по-замърсен и пълен с мъртви клетки.

12. Хавлии. Те са пълни с бактерии и какво ли не. Не ползвайте чужди и не давайте своите на друг.

13. Ножичка за косми в носа. Носът е място, където има много инфекции, затова просто не го правете.

14. Машинка за подстригване. Бактерии и мъртви клетки за пореден път.

15. Нокторезачка. Тези малки инструменти са пълни с гъбични бактерии и дори ако някой има здрави на пръв поглед нокти, не е изключено по нокторезачката да има следи от нежелани неща.

Източник: Viral Nova