Кучешките целувки са опасни за хората

Кучешките целувки са опасни за хората
Няколко потенциално смъртоносни щама бактерии се съдържат в устата на кучето, а децата са особено податливи на тези инфекции, съобщи в. „Дейли мирър“. Домашните любимци често изразяват привързаността си като оближат лицето на член от семейството. Но най-лошата част на ласките им не е кучешкият дъх.

Кучешките целувки по лицето могат да ви убият


Capnocytophaga Canimorsus е организъм, който живее в устата на кучето и причинява сепсис. Първите симптоми на заразяване наподобяват тези при други болести, като висока температура, втрисане, изпотяване и липса на енергия.


Един от най-лесно разпространимите паразити, които кучето ви може да предаде чрез слюнката си, е тенията. Друга бактерия, на която е преносител, е златистият стафилокок. Едно невинно близване по лицето може да донесе лоша новина на собственика.

Бактерията стафилококус ауреус е подобна на метицилин резистентния стафилокок, но не се поддава на лечение толкова лесно.

„Кучетата претършуват боклука. Когато се поздравяваме, ние се целуваме по бузата, а те правят същото взаимно под опашките си“, обясни изводите си авторът и експерт по кучетата Марти Бекър.

Освен това най-добрият приятел на човека души по мръсните ъгли и нечистотии, така че иначе сладките муцуни са пълни с всякакви видове бактерии, вируси и микроби.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.