Календарът на „Пирели“

Календарът на „Пирели“

Календарът на „Пирели“ 2016


замени голите манекенки с успели жени


Новият календар на „Пирели“ е на необичайна тема – феминизъм.

Вместо сексапилни манекенки, календарът за 2016 г. показва за пръв път „успели жени“ – активистки, защитнички на идеи, пълнички актриси, дами на ръководни постове и на достолепна възраст. Той отдава предпочитания на таланта, а не на външния вид.

pirelli 1

 

Наталия Водянова


 

Пред фотоапарата на Ани Лейбовиц са позирали Йоко Оно, Пати Смит, Серина Уилямс, Наталия Водянова като представителка на благотворителна организация, меценатката Агнес Гунд. Повечето от тях са облечени. Само актрисата Ейми Шумър е по гащички, все едно не са я предупредили, че другите ще са с дрехи. Серина Уилямс също е топлес, но с покрити гърди. Всички са избрани за това, „че са направили света различен“.

В календара са включени също Мелъди Йобсън, президент на „Ариел инвестмънтс“, Катлийн Кенеди, президент на „Лукасфилм“, блогърката Тави Гевинсън, режисьорката Ава ДюВерней.

Ани Лейбовиц каза, че е минимализирала ретуширането, за да подчертае променения начин, по който гледат на жените по света – с все по-голям фокус върху постиженията, а не върху външния вид.

pirelli 2

Пати Смит

pirelli 3



Йоко Оно

pirelli 4

Тави Гевинсон

pirelli 5



Еми Шумер

pirelli 6



Серена Уилямс

pirelli 7



Фран Лейбовиц

pirelli 8



Агнес Ганд с внучката си Сейди Рейн Хоуп-Ганд

pirelli 9





Ширин Нешат

















 

Компанията „Пирели“ издава календара си от 1964 г. Първоначално в него не е имало голи снимки. Такива са и календарите от 2002 г., 2008 г. и 2013 г.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.