Фотопроект, който помага на жените да обичат своето тяло


Victoria Janashvili  е подготвила книга с фотографии на жени, на които теглото е далеч от идеалното за прието. Задачата на проекта е да разкрие красотата на различни жени, мерките на които не съответстват на мерките на моделите. А също така да убеди жените да погледнат на себе си по нов начин, да обичат тялото си, да се откажат от следване на стереотипи налагани от медиите.


Victoria Janashvili 1


Като разказва за проекта си Victoria Janashvili  повдига болезнени теми, като тази, че в съвременното общество има много самоубийства, като процент най-висок за цялата история на човечеството. А днес самочувствието на човек силно зависи от външността му и от това как го приема обществото.


Victoria Janashvili 3


Victoria Janashvili работи в модната индустрия повече от 7 години завършва колеж по мода в Лондон. Била е асистент на знаменити фотографи, а след това започва да снима самостоятено. Нейни снимки има на страниците на GQ, Maxim, Esquire, Cosmopolitan, New York Times, Psychologies.

Но основната й мисъл е да покаже образа на „нормалната жена“, която обича своето тяло. И нейната мечта е близо до сбъдването си.

Victoria Janashvili 4